• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
съб май 09, 2020 5:28 pmMamaMy написа:
kozl, забелязвам, че не четеш всичко. Чети до края и ще ти се изясни! Става дума за вертикален щранг в блок. Задължително има общ водомер където се събират всички щрангове, а там задължително има още поне два спирателни крана преди да се излезе към тротоарния.
Е са па ли требе да пишем, че съм писател, а не читател.
Но за читателите:
чет май 07, 2020 7:01 pmpavlinp написа:
Здравейте,
Налага се да сменим част от водопроводния щранг в блок строен 1952.Тръбата е 1 цол метална на нея има спирателен кран ..............
Дали има някъв шанс да се раздвижи според вас.Страх ме е да го напъна нямам представа какви са тези кранове.Иначе трябва да викаме ВиК да спират водата от улицата,
И я па не знам ков е случайот, но в блока на мои родители всите кранове за вертикали патасаха и никой не спираше водата. И така като требе нещо по ВК да се сменя по некой от апартаментите и понеже мързеливите собственици хем не моат хем ги скрънза да платат некой лев да им опраат СК при техните водомери, та всеки таков се научил да врътка СК при водомеро. И така докато и главния спирател се скапа и :shock: ВиК-то оправи работата. Това биде у Софето мноо преди Софийската вода да е на мода.
Но автора Павлин се затаи и поне нема да се е писал отдека е и щом требе да вика ВиК предполагам дека не е от Софето, мое би :? и кво да мислим, като он зема та се покри :crazy:
Е колко пак требеше да писателствувам, за да обяснявам, че на улицата има ТСК. А ако в сградата има други работещи СК преди тези за вертикалните щрангове, то автора ма е подвел оти не съм чел :wink:
  • 1
  • 2

Тема "развиване стар спирателен кран" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: