Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
krasi92 - майстор
Защо на чертежчето има две мивки а ти казваше за една. с това отклонение от заданието става ясно как ще протече огледа. Мислиш ли че ще намериш някои които уважава работата си да ти направи инсталацията на половина.Това са цените в момента и нарастването им е неизбежно поради простия факт че липсват добри монтажници. Обекти много а майстори малко - цените скачат.
Svetoslavoff1 - специалист
"Работата е повече от ясна, просто някой трябва да я свърши." Коцев
И кои трябва да я свърши? :)
Профитата ти дадоха насочващи съвети, какво повече очакваш, не знам.
mkocev - специалист
Пичове, лакърдиите вземат превес.
В началото на темата попитах, къде се позиционира ориентировъчната цена за баня, която майстора ми даде.
Това беше основната цел на темата и нищо повече. Нито съм се възмущавал на оферираната цена,.нито съм коментирал ценообразуването.
Описах параметрите и квадратурата на "стандартната баня" за да стане по-ясно.
Нищо повече не исках, освен това в първото изречение. Не съм искал съвети, не искам някой да ми свърши работата на половин цена и каквито и да е други лирични отклонения.
Работата ще я свърши майстор срещу съответното заплащане :)

В крайна сметка, не ми стана ясно, 450лв. ниска, нормална или висока цена ли е за ВиК инсталацията а лепени полипропиленови тъби и пвц за канала в рамките на банята с 1 мивка?
kozl - майстор
Пазарна икономика :wink:
На мен ми трябваше шкаф с мивка в ъглово изпълнение за тоалетната. "Стандартните" шкафове, налични в търговската мрежа явно са извън стандартите на наша тоалетна, щото не саат по размер, а тези де ставаха малееха в размера.
Изрових от нета към десетина фирми за изработка на PVC шкафове по поръчка. Само едни от тях оферираха цена, другите отказаха оферти. Само с една оферта, за мен означаваше, че това е цената. Сравнено с обема на готовите продукти с приблизителен размер цената е над 3 пъти по-висока.
Реших да променя концепцията и промених проектчето шкафа да е от неръждаема ламарина, с долен и горен плот от камък. И пак проблем с офертите за неръждаемото тяло на шкафа. От над 20 запитвания към фирми работещи с неръждаема ламарина пак само една оферта и сума откази или без отговор. И то вече бях загубил надежда и работех по 3 проект от неръждаема к-ция облечена в камък и направи сам.
А защо не питах за цени форумо :?
Мое би щото знам отговора :-D
krasi92 - майстор
Цената на майстора ти е ниска до средна. Ако беше една баничка в апартаментче при мен щеше да е с 25 процента нагоре или около 600. Без тридневно тестване нямаше изобщо да работим заедно. Всеки бърза и това е едно от условията. тестване и 5 години гаранция. Тегаво ти е да извадиш 2500 за някакво ВиК - отиваш купуваш си търби взимаш шушуара на жена ти и за 2 дена си готов. Като ти се види множко за някакви си 6метра тръби 450лв в духа на форума направи си го сам. Като се чудишш как питаш и чакаш някои да ти отговори.
nikolov333 - майстор
За туй плащам с кеф, ако майстора си разбира от работата и може да мисли.. ама рядко съм срещал такива.. :-D
kozl - майстор
вт юни 01, 2021 12:59 amnikolov333 написа:
За туй плащам с кеф, ако майстора си разбира от работата и може да мисли.. ама рядко съм срещал такива.. :-D
От мои многогодишни наблюдения - на майстор, който мисли по време на работа му пада заработката. Те за тва они не сакат да мислат.
Мое би щото им се плаща на заработка, а не за размисъл :?
Съвсем скорошна издънка с пробит канал от дюбел за структура. Кой треба да е бил мислителя - майстора де правил канала или тоя де монтира структурата :? Па некой път е един и същ и па беля :shock:
В добрата практика се правят и снимки на инсталациите с обозначени размери, та кат се скрият с мазилка и замазка после да може да се разчертае положението им. Такова трябва ли де се заплаща щото ще набъбне количествената сметка със смисловни операции :-D

Тема "Цени за изграждане на ВиК" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: