Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
milev5 - специалист
Здравейте !
Имам кладенец 6м дълбочина и диаметър 1м.Имам поставени 4 туба отгоре и 2м редени плътни блокчета от долу за да минава водата между тях.На дъното има наредени плочки.
На последният ред на тубовете има набити арматури 20мм да не слизат тубовете надолу.Има и стъпала от арматура.
През последните години водата силно спадна от 2,5м при изкопаването му на 0,3-0,5м в момента.Изчерпва се за около 10мин и ~10-15ч се пълни.
Искам да докопая кладенеца поне метър или два, но ми трябват хора с помпа,която да вади водата и пясъка.
Търся сериозни хора за Варна.Фирми много но всички искат да копаят нов или сондаж.
Никой не му се занимава с докопаване.
Моля за информация ако някой е докопавал за гр.Варна,обекта е в с.Тополи.
djogobg - специалист
На мен за ръчно ми искаха разни фирми по между 400 и 1000 лева на метър.
По-скоро, ако може да влезе комбиниран багер в мястото - една смяна на багера(2021-ва есента) беше 350 лева, съмнявам се, да е скочила прекалено много - разкопава стария кладенец, прави си една 2-3 метра рампа и прокопава още 5(обикновено толкова надълбоко стига лопатата им), след това ти спуска бетонни пръстени и зарива, че даже и чакъл ще ти насипе долу, за да имаш по-голям резервоар около пръстените. По тази схема на мен 5 метра кладенец ми стъпи на 1200 лева барабар с чакъла и пръстените(вярно, преди войната горивата и т.н.). Само много внимавай, че с багер може да поразкажете играта на пластовете, ако не се усетите да спрете навреме и водата да изтече някъде надолу...
Ако искаш по-дълбок, ще трябва и втора смяна да платиш, за да може да си подготви по-дълбока рампа багеристът, но имай предвид, че под водния хоризонт трябва в един ден да приключи копането, че се срутват нещата(зависи от почвата де, при мен е глина и веднага почнаха да падат разни парчоци).

Тема "Фирма за докопаване на кладенец за Варна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: