• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
imegogo - специалист
Моля дайте съвет с какво да уплатня тройник ф50 ситуация следната от стената стърчи стара pvc ф50 в нея вкарвам тройника който е от новите фасонните съответно хич не уплътнява и капе какво да използвам ,хем да го залепя, хем да го уплътня
kozl - майстор
пон юни 24, 2024 5:16 pmimegogo написа:
Моля дайте съвет с какво да уплатня тройник ф50 ситуация следната от стената стърчи стара pvc ф50 в нея вкарвам тройника който е от новите фасонните съответно хич не уплътнява и капе какво да използвам ,хем да го залепя, хем да го уплътня
Сигурен ли си, че тройника ти е PVC?
Аз обиколих доста магизини в София и не намерих PVC тройник. Всичите бяха РР.
А за РР (полипропилен) още не съм открил какво го лепи. Аз правих несполучливи опити за лепене на РР с лепило, на което пишеше, че е за полипропилен.

И все пак една снимка ще е ориентир как и какво ще лепиш.
Козлин, купил си е тройник за лепене ф50.
https://www.google.com/url?sa=i&url=htt ... AdAAAAABAE
РУБИН 2001 ЕООД, София, Ул. Заводска № 6
Актуализирай си BGMaps!

Твоя го лепи лепачката.
kozl - майстор
Явно имаш повече информация или си гатател :-D
Аз па си помислих за такова
Сивите части за канал може да са PVC, може да са РР.
Доста търговци предлагат фитинги за PVC, а те се оказват от РР. Има индикация по тях. Всъщност купувал съм и части точно за Ф50 без индикация и ако трябва да ги лепя пробвам с лепило Тангит. Ако хваща, значи е PVC, ако не РР.
Много задачки имаш в главата си. Ослаби се малко!
Твойто таковата е от неговите "стари", а той е купил от "новите фасонни".
До тук добре- нещата се свеждат до PPR и PVC.
Ако сме оправили картите, остава дедукцията.
chapara - майстор
Сигурно ли е че в старата част има необходимия гумен уплътнител, който най вероятно е от старите и трябва да е кръгъл ,,О"пръстен?
imegogo - специалист
Старата част е на обратно тоест стърчи мъжката която е без уплътнение направено е супер безобразно, та сега ще трябва да го залепя с някое от лепилата по горе а отстрани може би ще го напълня със силикон
Снимай двете неща и ги покажи, че .........както обясняваш, биха се срещнали челно, вместо едното да алтави в другото.
Ако има място извън стената, съветвам да префасонираш; парче тръба, нагряваш, ама с вестник, като старите майстори, надяваш, веднага издърпваш, нанасяш лепило и обратно на старото.
После продължаваш както му е редът и без усложнения.
Аз бих изкъртил една шепа мазилка и бих го направил като хората.

Чапар, уплътнението е кръгло но не е "О" пръстен.
imegogo - специалист
Те са я грели и са я деформирали то е ясно че банята е за ремонт но все пак трябва да го свържа че да може да се използва

Прикачен файл

IMG_20240625_134036.jpg

Прикачен файл

IMG_20240625_133709.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Лепене и уплътняване pvc тройник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: