• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bobi65 - специалист
Благодаря за мнението , разбрах аргументите ви. Благодаря
hidrazin - майстор
ср авг 21, 2024 9:54 pmbobi65 написа:
Благодаря за мнението , разбрах аргументите ви. Благодаря
Моля. Пак заповядай.
И пак един съвсем приятелски съвет.
Такава скоба няма работа в сграда и още по-малко за топла вода.
Такова нещо не бих си причинил.
И все пак - какъв е казуса и защо точно такава скоба?
Със сигурност има и много по-надеждни методи да си направите отклонение от ППР тръба за топла вода.
Така че да спите спокойно.
:partyman:
bobi65 - специалист
Въпроса за топлата вода беше за обогатяване на познанията ми. Иначе казусът ми е за студена вода в сградна инсталация. Тръба 25мм 2м. Дължина положена по пода в ъгълче което съм успял чисто без да нараня съседни плочки да открия 15 см от тръбата. Да прихвана студена вода за пералня . Отклонението от ППР Водовземна скоба да се издигне нагоре покрай стената. Поразкопал съм малко и стената и мисля че ще стане интелигентно.
Иначе ако трябва да се направи с поялника трябва да се кърти доста и наляво и надясно и такива плочи нямам за резерва. И бих влязъл в сериозен разход и дълъг ремонт. Ъгълчето което успях да отворя е 15х20 см . И вдълбаването под стената и под тръбата в замаската е подходящо за такава скоба.
Ако имате някакви препоръки или идей ще ги взема в предвид.Ъгълчето който съм отворил не е края на тръбата тя се подмушва под перпендикулярна стеничка и продължава под плочки в съседно помещение още 2м. Смятам тази малка плочка която покрива тази връзка да я залепя някаква пяна на няколко точки за да е възможно да се демонтира лесно при евентуален проблем.
hidrazin - майстор
чет авг 22, 2024 9:31 ambobi65 написа:
Ако имате някакви препоръки или идей ще ги взема в предвид.
За съжаление не. Пък и не съм толкова "навътре" с ППР тръби и инсталации.
Но пък тези скоби ги познавам добре че по едно време се бях увлякъл по напоителни системи - райграс, храсти, китки, домати ...
Виждал съм ей такива неща но само за голям диаметър ППР тръби.

:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Относно Водовземна скоба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: