Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
color - напреднал
Здравейте, имам нужда от помощ за избора на хидрофор. Става въпрос за вилно място с малко бунгало, водата е от сонда с малък дебит, смятам да пълня резервоар 1 кубик и след него хидрофор. Потреблението на вода ще е колкото за трима души предимно уикендите. Тъй като мястото за монтаж е силно ограничено, съм се насочил към инверторен хидрофор без разширителен съд, но се колебая какъв да бъде. За Grundfos Scala2
https://orex.bg/product/3836.html
прочетох доста негативни отзиви. Другият който гледам е Wilo Isar Boost 5
https://wilo.com/bg/bg/%D0%9F%D1%80%D0% ... sar-boost5
Има и няколко други на пазара, но нищо не ми говорят като марка.
Всяко мнение ще е от полза
пон авг 26, 2024 1:54 pmcolor написа:
Мисля, че отговорът е във въпросът ти.

Преди години заложих на Скалата, понеже още нямаше никакви отзиви.
Не ми е правила проблем.
Ако сега избирах, щях да се ориентирам единствено към Вилото.
Ако не бях сноб, може би DAB.
color - напреднал
Благодаря за информацията. Не разбрах какво имате предвид относно DAB, не са достатъчно реномирани ли?
Според мен са, но не съм чел никакви отзиви за тях.
dragozow - майстор
Ако робуваш на марки, има няколко читави производители представени у нас, Grundfos, Wilo, DAB, Pedrollo, Speroni и др.
color - напреднал
ср авг 28, 2024 8:17 amdragozow написа:
Ако робуваш на марки, има няколко читави производители представени у нас, Grundfos, Wilo, DAB, Pedrollo, Speroni и др.
Не робувам на марки, но тъй като търся нещо компактно, тихо и надеждно, това което виждам по сайтовете да отговаря на тези изисквания са Scala2, DAB
Esybox Mini и Wilo Isar Boost. Помпата трябва да се побере под мивката в баня с размери 1.25 на 2.00 метра. Че и да е тиха на всичко отгоре 😎
Засега май Scala2 изглежда най приемливо като съотношение цена качество.
Въпреки, че имам Скалата, след всичките негативни отзиви, към настоящият момент не бих се спрял на този хидрофор.
Иначе е тих, лесен за инсталация и настройка.
rook - специалист
Здравейте!
Аз също съм на избор за хидрофорна помпа. Моята идея е да е потопяема и да е монтирана в резервоара за вода. Това също е вариан за автора на темата. Има неудобството, че трябва захранване до резервоара за вода. Някой може ли да препоръча такъв тип хидрофор (марка и модел) и предпочитам да е инверторен, да имавъзможност за регулиране на налягането.
color - напреднал
ср авг 28, 2024 8:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
Въпреки, че имам Скалата, след всичките негативни отзиви, към настоящият момент не бих се спрял на този хидрофор.
Иначе е тих, лесен за инсталация и настройка.
Заложих на Wilo Isar Boost 5
Още един въпрос, каква комбинация от филтри ще ми е необходима за да предпазя системата от песъчинки, не са много, но ги има?

Тема "Избор на инверторен Хидрофор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: