Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Живея в къща до София. Имам отворена партида за водомерът на моя етаж. Искам да си сложа водомер в мазето на същата партида. От Софийска вода ми казаха, че могже да има до 8 водомера на 1 парттида. Интересува ме трябва ли ми съгласието на съседите на горните етажи (всеки има по 1 етаж) и какви пари горе-долу ще струва всичко ?
torbalan - Дървен философ
Какво ги вълнува съседите, дали имаш или не водомер в мазето?

Не знам как ще реагират обаче при плащането на общата вода от мазето. Предполагам, ще продължиш да си плащаш една част от общата вода.
kozl - майстор
съб сеп 14, 2024 11:02 amBaiStefan написа:
Живея в къща до София. Имам отворена партида за водомерът на моя етаж. Искам да си сложа водомер в мазето на същата партида. От Софийска вода ми казаха, че могже да има до 8 водомера на 1 парттида. Интересува ме трябва ли ми съгласието на съседите на горните етажи (всеки има по 1 етаж) и какви пари горе-долу ще струва всичко ?
В една партида разхода отчетен по водомери се сумира, така че водомерът в мазето може да е в партида с водомерите в апартамента.
Относно съгласието на съседите, то не е конкретно за водомера, а е относно инсталацията до водомера, защото инсталацията е обща част и промените по нея трябва да се съгласуват по реда на ЕС.
Какви пари ще струва ще разбереш от оферти за направата. Водомери има от 35 лв и нагоре. Цената за инсталиране зависи от това как ще се изпълни инсталацията. За това оферти от специалисти.
Пък и от значение за цената е къде се немира водомера :wink:
Софийска вода обхваща доста голям район. Поискай и от тях оферта.

Тема "Монтаж на допълнителен водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: