Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
Къщата ми има вкопани мази около 2,20 метра и като завали силен дъжд, каналът връща в мазата. Мисля да сложа жабе на основната тръба за канализацията, но се чудя дали на улицата на тръбата ми или вътре в началото на тръбата, защото отвън мисля, че ще се затисне. Ако може мнение!
Благодаря!
chapara - майстор
пет яну 03, 2025 4:42 pmKris23 написа:
Здравейте,
Къщата ми има вкопани мази около 2,20 метра и като завали силен дъжд, каналът връща в мазата. Мисля да сложа жабе на основната тръба за канализацията, но се чудя дали на улицата на тръбата ми или вътре в началото на тръбата, защото отвън мисля, че ще се затисне. Ако може мнение!
Благодаря!
По логика трябва да може да бъде обслужвамо, в шахта, та ти прдължавай да разсъждаваш според ситуацията. Аз бих заложил да е в имота.
Ами ако се получи деформация на тръбата между улицата и началото на мазата, когато клапанът е в началото на мазата?
chapara - майстор
От каква деформация? Неправилно положена тръба? Без пясъчно легло, виждал съм след полагане, това в годините назад и като предпазна мярка, иззидано легло , на сухо от тухли единички, против изкопаване от багер. Не случайно казах жабето да е в бетонова шахта. Ако всичко е по правилата, няма проблем. Много се филмираш. Има си усилени тръби, ако канала ви не е с такива и сте икономисали, проблема е ваш.
Успех.

Тема "Възвратен клапан (жабе) на тръба PVC 110 за канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: