• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gogo7777 - майстор
Как да ти дам? Идваха по Ченоморието, но вече ги няма. Заслугата е на лакомите търгаши.....заслужават си го. :lol:
hidrazin - майстор
нед апр 13, 2025 11:17 pmgogo7777 написа:
Как да ти дам? Идваха по Ченоморието, но вече ги няма. Заслугата е на лакомите търгаши.....
Е добре де, явно не моеш... Ще си използвам нашенки. Поне знаят езика. :-D
Не че има какво да си говорим де, ама е секси...
:partyman:
gogo7777 - майстор
И чехкините са красиви......тъпи, но красиви..... :lol: :lol: :lol:
ESPACE - майстор
Сетих се че преди време бях купил затварящи механизми от Практикер. Е, на тия няма да им падне гумичката, независимо от посоката на потока.
Прикачен файл:
123.jpg
123.jpg (111.64 KиБ) Видяна 787 пъти
kozl - майстор
нед апр 13, 2025 7:43 pmaleksnp написа:
Сега монтирай крана обратно на посоката на водата и му подай 4 бара вода странично.
Готово с повече от 4 бара:

https://youtube.com/shorts/6-_V8dUS5cI? ... SdnzKY5y-L

Прикачен файл:
в обратна посока.jpg

Прикачен файл:
СК с кер глава.jpg
СК с кер глава.jpg (51.42 KиБ) Видяна 447 пъти
aleksnp - специалист
Единственото ми обяснение е, че зависи и от използвания модел кран. Моят, не го знам, какъв е, понеже е замазан в стената и под плочките.
kozl - майстор
При теб изглежда гуменото уплътнение на керам.глава не се натиска в леглото на основата при завито положение. Налягането избутва керамичните плочки заедно с гуменото уплътнение, при което се запречва отвора в основата и когато са били при монтажа в затворено положение "вода няма".

Ще трябва да подложиш нещо м-у леглото в основата и керамичната глава.
Нямам идея клингеритови уплътнения дали ще издържат. Аз бих подложил тънко гумено уплътнение (пръстен) + неръждаема шайба, така че гуменото уплътнение да е м-у основата и шайбата, а керам.глава да натисне шайбата с нейното уплътнение. На сухо ще трябва да се премери колко дебела да е подложката. Може би с разглобена керам.глава, за да стане така, че метала на главата да опира в подложката без луфт в крайно стегнато положение на кер.глава.

При мен със Сакар СК нещата са 1 към 1 точни. Само завих главата и на снимката се вижда, че метала на кер. глава е до метала на леглото в основата и така явно налягането не може да избута кер.плочки.
aleksnp - специалист
пон апр 14, 2025 6:07 amESPACE написа:
Сетих се че преди време
Сагата приключи. Решението

Изображение
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Проблем със затварящ механизъм на кран" | Включи се в дискусията: