Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gogo7777 - майстор
чет апр 10, 2025 1:38 pmiliya_i написа:
И на средата на двора едно сифонче Ф50.
Моля предложете адекватна решетка за сифона :-D :-D :-D
Сифон с нано цедка.
:drinkers:
Баш Майсторо - специалист
Ебахти и сифона толкова писане за 1 -2 часа работа, турите си един индустриален линеен отводнител към Ф110 - ката , 1 или 2 метра и готово. Като се наложи малко почистване и така.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 10, 2025 9:37 pmБаш Майсторо написа:
Ебахти и сифона толкова писане за 1 -2 часа работа, турите си един индустриален линеен отводнител към Ф110 - ката , 1 или 2 метра и готово. Като се наложи малко почистване и така.
Бааси човека, как веднага нацели болното място! Точно това бе въпросът, дали може вместо онова да се сложи това. Може, казваш, и трябва
По важното, че наистина е за няколко часа работа, докато тук нещата са на 4та стр, едва.
chapara - майстор
Поначетох се. За такива площи отводнението започва като минимум с тръба фи 160 - 200мм. Ако не е стеснено умишлено, виждал съм такива изпълнения на мащабно голями тераси. И то е единствено направено за да се мине с по ефтин краен елемент, сифон. Може да се провери по проект и с камера. Един от случаите на които съм попадал беше при подадена тръба фи 160, стеснена на фи 50, при тераса от 50кв.м.
Пълно невежество. Проверете си проекта.
Успех.
hidrazin - майстор
пет апр 11, 2025 11:02 pmchapara написа:
Проверете си проекта.
Къв проект бре? В БГ истински проекти няма от поне ДВЕ десетилетия.
Проекти се правят заради закона - просто необходимо по закон "зло" и никой не ги спазва.
Проектите днешно време са "индулгенция" за да започнеш стоеж.
И от гледна точка на "инвеститора" са излишни разходи. :)
:partyman:
пет апр 11, 2025 11:02 pmchapara написа:
Поначетох се. За такива площи отводнението започва като минимум с тръба фи 160 - 200мм. Ако не е стеснено умишлено, виждал съм такива изпълнения на мащабно голями тераси. И то е единствено направено за да се мине с по ефтин краен елемент, сифон. Може да се провери по проект и с камера. Един от случаите на които съм попадал беше при подадена тръба фи 160, стеснена на фи 50, при тераса от 50кв.м.
Пълно невежество. Проверете си проекта.
Успех.
Оффф, поначетох се и аз!
вт апр 08, 2025 7:21 amoska написа:
Извинявам се за нехубавото обяснение,не е проблем канала,а че се запушва бързо(от листа,боклуци).Смених му капака с такъв с повече дупки,но пак е проблем,Във Варна като завали,често се изсипва за кратко време голямо количество дъжд. Като махна капака,водата заминава за секунди.
Но пък добрата новина е, че темите се поизбистрят около 4та-5та страница. А дано!
kozl - майстор
Може би се избистрило решение за линеен отводнител :?
Ама къв да бъде още е мътилка.
Все пак май четох, коли го газят, значи трябва да е понася натоварване от леки коли или по-голямо.
Колко да е дълбок, дали да е с утайник :?
А то когато водата влачи листа #-o най-дългия линеен отводнител ще пропусне най много вода.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тази тема...
Сифон се монтира по-дълбоко, за да се сложи отгоре му система решетки, дето да ги газят коли
В Практикер има разни мрежи подходящи за "вътрешните", по-фини решетки, за отгоре се прави винкелна рамка с дебела арматура, колите си минават... Вътрешните решетки изпъкнали, въобразете си защо...
Може и утайник да направите между решетките
Ама все тая, никой няма да се мръдне да почисти, общата кучета я яли

Тема "Линеен сифон в двора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: