• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mkstoianov - напреднал
Здравейте,ще задам един въпрос с който си блъскам главата вече няколко месеца.Направих ремонт на банята и си монтирах газов бойлер,налягането беше малко и монтирах хидрофор.Той осигурява налягане в системата от 2 ат. а на бойлера му е необходимо налягане от 0.8 ат.но секунди преди да се включи хидрофора бойлера намалява дръстично пламъка и тръгва хлатка вода,след включването за няколко секунди си въстановява пламъка и тръгва пак гореща вода.
Въпроса ми е,защо се получава тази аномалия,къде съм згрешил?
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва да си поиграеш малко с пресостата - да увеличиш налягането на включване. Левият винт регулира хистерезиса, а десният - горното налягане ( на изключване)
mkstoianov - напреднал
хидрофора беше направен със стойности 1,5ат. за включване и 3ат. за изключване аз го направих 2ат. за включване и 3,5ат. за изключване не се промени нищо.Ако имаш някакви други предложения давай.Това ми е голям проблем и съм се видял в чудо,така че ще съм ти благодарен ако се сетиш и дадеш и други съвети!!!
hygro - майстор
Вероятно номиналното налягане на празния ресивър е 1,5-1,6 атм. Щом си вдигнал налягането на пресостата, напомпай и плондера с половин атмосфера повече.
Добре де, налягането пада ли под 1 атм ?
mkstoianov - напреднал
имам манометър преди бойлера и той не отчита налягане по-малко от 1.9 ат. а този на хидрофора не пада под 2 ат. но той не е толкова прецизен и затова може и той да отчита 1.9. Аза налягането в съда не съм се сетил да го направя и то по принцип колко трябва да е влияе ли се от това какво налягане съм задал на пресостата?
Благодаря Ви за идеите!!!
Тогава как да си обясним поведението на бойлера освен с неизправен датчик на защитата му? За да се включи защитата, значи неправилно отчита налягане <0.8атм.
mkstoianov - напреднал
И за това съм мислил но всеки майстор към когото се обърна ми казва че там е настроено фабрично и неможели да пипат.
Благодаря ти за заинтересуваноста и опита да ми помогнеш!!!
В страни от темата - какъв е бойлера?
lyki - специалист
Преди бойлера сложи редуцил винтил , той ще ти редуцира еднакво налягане на бойлера без да се влияе от максималните налягания на хидрофора.Щом минималното налягане на хидрофора е по високо от нужното за бойлера смятам ,че няма да имаш проблем.
  • 1
  • 2

Тема "По-особен проблем с хидрофора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: