• 1
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pif4o - специалист
Поръчах го пък ще видим :) ще пиша отзиви като го ползвам някои месец :)
pif4o - специалист
Аиде и първи впечатления от машинката, изглежда добре направена, пише че е 38 децибела и на фона на останалите марки и модели тва е доста тихо, не мога да си представя що за шум издават тея дето са по 45 и на горе децибели. Тук там хората пишат че спят на него без проблем, ама тва е доста субективен фактор, реално шуми колкото голям вентилатор, някои може и да спят други не :) За няколко часа смъкна влагата с 15% и от 65 я докара до 50. Включва се и спира като стар хладилник, с разтрисане :) Но определено дори сега когато няма чак толкова влага още в помещенията се усеща разликата от стаята в която работи и от другата в която влажноста и в момента е 65%. Консумация на слаба скорост на вентилатора е 175-180 вата на силната скорост с 10 вата повече.
Chefo77 - майстор
Дано останеш доволен, че парите му хич не са малко.
pif4o - специалист
Ами гледах и по евтини ама, най евтиното е около 200+ лева от тоя тип, и така а тва моделче а онова моделче че има еди кво си и стигнахме до тая сума :) Ще го видим зимъска като ни поналегне влагата, за сега при тестовете много бързо я смъква, само да излезе здрав ама щом са решили да му дадат 5г гаранция би трябвало да му вярват :)
pojarnikara - специалист
Здравейте и весели празници,
в момента и аз търся обезвлажнител и се спрях на Rоhnѕоn 9412. Някой ползва ли го да изкаже мнение за него или направо да поръчвам ?
agj - майстор
чет дек 26, 2019 2:03 pmpojarnikara написа:
Здравейте и весели празници,
в момента и аз търся обезвлажнител и се спрях на Rоhnѕоn 9412. Някой ползва ли го да изкаже мнение за него или направо да поръчвам ?
Ако въздуха в квартала ти е наистина много мръсен функцията за прачестване с активен въген ще ти е полезна ,но иначе лично аз не бих си купил влагоуловител с пречиствател.Само с йонизатор -да .
pojarnikara - специалист
Това не е ли само +. Харесах този модел заради дизайна и ниския шум който му дават по каталог в сравнение с други.
road_runner - специалист
Здравейте,

Трябва ми да си купя влагоуловител като застраховка от жената :)

Аз сутрин излизам рано, тя остава след мен, къпе се баш преди да излезне, и не мога да и обясня, че трябва да проветрява задължително преди да тръгне, все забравя. Като добавим, че оставя и отворена банята, спира вентилатора и излиза. Ама все пак има една влага, която на отворните врати се лепва в най-студената точка на апартамента и на моменти има по стената леко влага.
Иначе в помещението с едно проветрение на ден няма никакви драми, но някой трябва да го прави.

Та въпросът ми е следния - по-евтин вариатн с елемент на пелтие ще ме спаси ли ? Става въпрос само за едни 8-9 часа на ден, докато ме няма, та 200+ лв за компресорен не ми се дават.
Помещението е 15 м2 с постоянно парно от 22 до 23.5 градуса.

Никога не съм имал влага по прозорците , в нормални условия стаята е с 45-50 % влажност
agj - майстор
Аз си мисля че, пускането, спирането, почистването и обслужването на влагоабсорбатора е доста по сложна работа от отварянето и затварянето на един прозорец!
nikolov333 - майстор
И според мен е излишен влагоабсорбатора в случая. Сложете си вентилатор с датчик за влага в банята по-добре..
 • 1
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Тема "Избор на влагоуловител/обезвлажнител" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: