Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
fox_vt - майстор
Има китайци хипер но и цената е хипер. Лично за мен не е оправдано хипер инвертор цената скача доста но разликата във ватовете сметната в левове икономия не е съществена ако я има.
sokolov.91 - специалист
Значи аз мислех старата Тошиба, ама вече се ориентирам към новото Фуджи KG. И аз бях 4 години на климатик та имам и аз впечатления по темата. Просто искаах побутване в правилната посока. Благодаря.

П.С. Моя климатик е Панасоник Етереа QKE серия 2014-та модел тогава и го купих.
a_stoev - специалист
Ако хиперинвертор е това, вентилаторите също да са с променлива скорост, то сите грита са хипервинверотри, и най-евтиното.
Не че има подобрение на параметрите, позволява им да пестят още повече от материали.
fox_vt - майстор
Абе вентилаторите.... те не топлят. Килограмите на външно и вътрешно това е хиперинвертор. Топлообменника е този който дава и взема топлината. Вентилатора няма отношение към това. Разгледайте параметрите о теглото на обикновен и хипер. Аз понеже ги слагам и разликата е болезнено осезаема и за двете ръце.
DMN - майстор
fox_vt написа:
Килограмите на външно и вътрешно това е хиперинвертор. Топлообменника е този който дава и взема топлината. Вентилатора няма отношение към това.
Дали? :?
А каква е ролята на вентилатора? Не е ли да подобрява топлообмена на топлообменника?
Дали колко ще е разликата в площта и килограмите на телата( и външни/вътрешни), ако при едни има вентилатори, а при други няма вентилатори, и се гони същата производителност?
fox_vt - майстор
Виж сега когато вентилатора е на пълна мощност това е пълна мощност. Намаляването на оборотите му изобщо няма да направи климатика хипер. Площта на топлообменника прави хипер а площа иска ламели а те добавят тегло. Пак да кажа сухите цифри са едно а когато носиш 25 кг обикновен и 40 кила хипер тогава ясно усещаш че написаното е вярно.
валкиса - специалист
Много добър довод,ако го даваш на вторични суровини.
DMN - майстор
fox_vt написа:
Намаляването на оборотите му изобщо няма да направи климатика хипер.
Не за намаляването, а за увеличаването на оборотите на вентилатора на външното тяло говоря аз. Повечето обороти предполагат по-голям дебит на въздух и по-добър топлообмен, а от там по-малко и по-леко външно тяло(по-евтино за производителя и купувача), но това може би е за сметка на други неща - повече шум, износване(на вентилатора), повече разход на енергия поради увеличената мощност на вентилатора и т.н.
:partyman:
fox_vt - майстор
Като цяло дебита на външния вентилатор е сериозен. Увеличаването му не може да е безкрайно защото все пак енергията трябва да успее да се поеме. При вътрешното тяло има едноредови и двуредови че и триредови топлообменници , за по голяма площ. По малки тръбички като диаметър пак за по голяма площ и капацитет на отдаване. Някъде бях чел материал че копа при климатиците може теоретично да достигне много високи нива но сегашната технология не позволява това.

Тема "Дайте мнение за климатик" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: