• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
nikolov333 - майстор
Те нашите търговци "не познават парите".. ама да не се стига до гаранция на английските.. Я дай линк да ги видим от къде са поръчани.. :partyman:
CYPER - специалист
съб сеп 14, 2019 8:28 pmnikolov333 написа:
Те нашите търговци "не познават парите".. ама да не се стига до гаранция на английските.. Я дай линк да ги видим от къде са поръчани.. :partyman:
Взех ги от https://www.airconditioningworld.co.uk/
Цената сега малко е скочила.
В момента на https://www.saturnsales.co.uk ги има за 1365GBP 2та.
plamen6703 - майстор
съб сеп 14, 2019 7:07 pmCYPER написа:
съб сеп 14, 2019 4:58 pmplamen6703 написа:
Не се плаши от монтаж на "итонга" няма да имаш никакви проблеми при добри монтажници. Относно монтажа искай от монтажниците най-добрият вариант.
Имай предвид, че вариант "стандартен монтаж" не винаги означава най-добрият монтаж. Почнеш ли да разсъждавате как ще е най-евтин монтажа ще сгрешиш, важно е да изберете оптималният вариант за монтаж!
Ако не е конфиденциална информация, каква марка климатици ще монтираш? :partyman:
Със сигурност нямам намерение да пестя от монтаж най-малкото си плащам пълна цена за него и каквото трябва да се направи ще се направи. A климатиците ги взех от Англия понеже разликата в цената е просто огромна.
Взех SRK25ZSX-W за хола и SRK20ZSX-W за спалнята. Стъпиха ми 2950лв + 240лв доставка до БГ. За монтаж очаквам да платя до 500лв, тоест всичко трябва да ми излезе общо 3700лв някъде.
Взел си много добра марка климатици и като модел са много добри!
Цената за монтажа, която си предвидил е справедлива и бонуса ти е добър!
Ако решиш пиши как е минал монтажа.
Желая ти безаварийно ползване, зимата ще е добър тест! :partyman:

Прикачен файл:
klima.jpg
nikolov333 - майстор
У нас съм с 20ZS-S в детската и в офиса и 50ZD-S1 в хола.. MHI наистина са много добри машини отоплят и охлаждат добре, но са малко по шумни от DAIKIN professional сериите. На мен ми е интересно твоите колко ще са тихи, понеже за мен това е от значение...
Hoвoceлckи - майстор
съб сеп 14, 2019 7:07 pmCYPER написа:
... A климатиците ги взех от Англия понеже разликата в цената е просто огромна...
:? На мен Дайкина ми стъпи на 1100 лв (с 20 бакшиш за монтажниците) и 5 години гаранция (да не дава Господ!).
a_stoev - майстор
съб сеп 14, 2019 1:40 pmHoвoceлckи написа:
Не знам колко здраво трябва да са хванати дюбели, натоварвани напречно (не на опън) с 4 -5 кг. Разбира се вибрациите имат значение, но какви са те в случая ... Изобщо, все си мисля, че монтажниците на климатици знаят достатъчно добре как да го направят и в итонг плюс 10 см изолация. Ако им нямате вяра и сте склонни да си го монтирате сами - това е друга "бира".
Определено не си наясно с натоварванията на дюбелите при монтажа на стойката. Горния е натоварен на опън, долния е на срязване /напречно/, но това е ако основата е твърда. Изолацията измества усилието на 5-10 см, в зависимост от дебелината. Долния вече става натоварен на огъване, а той не е предвиден за това. Отделно от това, ако мазилката е по-тънка тя се пука и се смачква стиропора и климатика увисва напред.
Hoвoceлckи - майстор
Съгласен съм, че горния дюбел има натоварване И на опън. Това със "срязването" и огъването касае самия винт, но по-скоро теоретично.
Не мисля, че фирма с бизнес продажба и монтаж на климатици, няма да са по-на ясно от нас за тези неща. Разбира се всеки може да поиска нещо допълнително според собствените си възгледи. Естествено срещу допълнително заплащане. Или пък да си го направи сам като мене (носещата шпилка за асмалъка ... и още 4 за колектори).
  • 1
  • 2

Тема "Саниране и последващ монтаж на климатик" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: