Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте, иска да Ви попитам запознатите, колко метра може да е най-дългия тръбен път на климатика до външното тяло, интересува ме, защото съм в етаж от къща и двора ми е разделен с роднина с който не се разбираме, а стаята която ще слага климатика е от неговата страна и не мога да го сложа външното тяло от към неговара страна! Идеята ми да прокарам тръбите през друга стая и да сложа външното тяло на климатика от към моята си страна на къщата, но се получава около 6-7 метра тръбен път, интересува ме възможно ли е да е толкова дълъг и ще работи ли ефективно климатика и колко е максимума за тръбен път въбще, ще съм много благодарен ако се включи някои компетентен по темата, защото е спешно, благодаря предварително!
plamen6703 - майстор
Климатика едва ли ще го слагаш, сигурно ще се монтира :wink: избрал ли си климатика, принципно няма да имаш проблеми с дължината на тръбният път, дори ще е по-добре от "стандартен" монтаж. :partyman:
Спрял съм се Мицобиши или Панасоник, 12ка, ценови клас окололо 1600-1800лв, в саита на Вимакс, а за тръбния път питам, защото от магазина може да кажат всякаква дължина, че е добре, само да си продадат стоката! Затова реших да се допитам до вас да не губи ефективност климатика ако е 6 метра дължина тръбния път, благодаря на отговорилите, лек ден!
plamen6703 - майстор
Следи монтажниците да вакуумират, да не стане предколеден монтаж :wink: ! :partyman:
Chefo77 - майстор
Ако можеш да си позволиш комбинация с вътрешно тяло за подов монтаж, с две ръце ти препоръчвам да погледнеш такова! Нищо общо няма с високостенното!
kozl - майстор
пет дек 06, 2019 12:59 amChefo77 написа:
Ако можеш да си позволиш комбинация с вътрешно тяло за подов монтаж, с две ръце ти препоръчвам да погледнеш такова! Нищо общо няма с високостенното!
Много общи неща имат, но по добре пиши каква е разликата. И за отопление и за охлаждане.
На първо четене - месторазположението и че мястото горе е по-усвоимо от мястото доле, което все не достига.
Chefo77 - майстор
Тъй като за първи път ползвам такова, ще кажа какво ми прави впечатление досега - при доста по-ниски зададени температури, комфортът е съвсем различен. Аз вкъщи съм със "змия", на която винаги ѝ е студено. Досега настройките в студените дни бяха за 25-26 градуса (в студените дни - и повече), в стаята температурата ставаше 24-25, а на жената ръцете ѝ студени, с фланела и елек и задължително се завива като седне на дивана. Тези дни, с подовия е зададена 23, в стаята е 22-23, но жената е само с фланелка. Аз съм по къс ръкав. Начинът, по който пуска струите, осигурява различно движение на масите. А подовият режим (мисля всички подови го имат), ти осигурява топли крака. Освен всичко, и настройките на вентилатора са на по-ниска скорост, което го прави и по-тих, и не ти духа толкова. Подозирам, че и сметката за тока ще е по-приятна заради по-ниските зададени температури.
Колега също тази година за първи път е с такъв тип, и споделя абсолютно същите впечатления.
kozl - майстор
Да мястото е по добре, но за отопление долу, за охлаждане горе. А са де :?
А не мое ли по средата :lachtot: (подобно на рекламата "Скъпа аре на околосветско? - А не мое ли някъде другъде?")
И до тука пак разликата е в положението :wink:
Ей ся тоя студен сезон комшийка риве дека дизайнерски си е избрала радиатор с височина 180 и нарежда :cry: оно топлото е горе а таме нема никой и за ко ми беше тоя кютук :? :lol:
Еми като нема место и го сврела у кюшето до от пода до тавана, т.е. наместила го е като багаж :wink:
Най-комфортно е с подово отопление. Оно за тва ми се не излазя от коридора дека в пода минават всите радиаторни тръби и е станало като подово :roll:
Последна промяна от kozl на пет дек 06, 2019 8:03 am, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Някъде из нета бях срещал нормален високостенен климатик, монтиран под прозореца, и се хвалеше по горния начин работата му.

Тема "Тръбен път на климатик" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: