Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Stambo_ - помощник
Здравейте!
Разполагам с работещо външно тяло от климатик SOGO, има и фреон в него R22. Искам да попитамм при положение, че вържа една серпрнина от мед към това тяло и я потопя в един варел с вода ще мога ли да стопля водата във варела. Мога ли да свържа серпентина с по голям диаметър и дължина примерно около 10м. Тялото съм го изпробвал давайки на късо по клеймите. Всичко си работи тялото се затопли и изключи предполагам по налягане. Като превключа четирипъния започва да охлажда. Идеята е да топля басейн с него. Не разбирам нищо от климатици, просто искам да пробвам. благодаря предварително за отговорите.
speka_rs - специалист
Един пластичат топлообемнник с филтър няма да излезе много по скъпо от твоята идея.

п.с. Провери до каква температура може да работи това тяло на отопление, за да не се окаже че си изпържил компресора без време.
Stambo_ - помощник
А трябва ли нещо допълнително, освен да свия т.е. да редуцирам изходящата тръба на топлообменника.
Билян - специалист
пон мар 08, 2021 7:36 pmStambo_ написа:
А трябва ли нещо допълнително, освен да свия т.е. да редуцирам изходящата тръба на топлообменника.
Какво значи свия редуцирам. Ако говориш за дроселирането то си го има в тялото. Трябва ти контролер с който да го подкараш. С пластинчат топлообменик е трудно за басейн аз си правих с но с кожухотръбен и стана но в басейна има много боклуци от препаратите и пак имам проблеми продухвам го често но с добър филтър може и да стане

Тема "Преработка на външно тяло на климатик" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: