Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
resistbody - специалист
Някой от колегите може да са запознати с проекта на русанците за пълноценен и многофункционален самоделен контролер за термопомпа.
Контролерът като части ако го изпълнните напълно ще стъпи около и над 300лв.. Но това включва контрол на ЕРВ, 20+ датчика, следене на енергията и потока.. както и контрол на честотен инвертор за да се постигне максимален СОР...
Тъч скрийн контрол на парамертите и WEB интерфейс.. според създателите достъпен отвсякъде и досататъчно добре защитен от хакерски атаки.

Недостатъка е необходимостта от познания в програмирането на ардуино... и Руски език... има 3 теми по 200 страници в руския форум, аз прехвърлих 350стр., но още съм като в небрано лозе...
Линк към гитхъб https://github.com/vad7/ControlHeatPump
Линк към темите в ФорумХаус.ру
Част 3 - https://www.forumhouse.ru/threads/492563/
Част 2 - https://www.forumhouse.ru/threads/437182/
Част 1 - https://www.forumhouse.ru/threads/352693/
Страница с малко друга информация - http://efcap.ru/files/test/Help_Control/1.html
Имам и още файлове но ще ги споделя ако има интерес по темата...


Затова качвам и темата тук, защото знам че има колеги доста по-навътре в материята ардуино.. реално не трябва да се променя нищо по кода, само да се настройва в Config.h уж... ама аз още с кабеляците се боря защото не намерих едната платка и позлвам заместители.. още нямам успех да го запусна..
шоп - майстор
Темите за народния контролер във Форум хауса ги следя. Изчел съм всички мнения, но за съжаление съм много далеч от материята и от програмиране на ардуино.

Реално ако се намери човек в Бг или група от няколко човека биха могли да го направят и да го продават на други хора.
Хора като мен, които могат да си направят сами ТП бягат от сложни у-я и инверторни машини с ЕРВ и правят стар-стоп ТП с терморегулиращи вентили.

Тема "Народен контролер за термопомпа" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: