Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
nikosnenkov - напреднал
Здравейте!
Наскоро ми доставиха нов климатик.
Свързах се с друга фирма за монтаж.
Днес на място, екипа им установи, че външното тяло няма изобщо хладилен агент. Това не било нормално. Моля за мнение, защото аз нямам никаква представа. Заредени ли трябва да бъдат външните тела, при производството?
П.С.: Проблемът се оказа, съвсем различен от това, което съм разбрал. Нивото на фреона е ниско, не както съм разбрал, че изобщо няма. Казаха, че ще сложат колкото трябва и ще направят вакуум. Би следвало след това да няма проблем.
Последна промяна от nikosnenkov на чет юли 13, 2023 8:55 am, променено общо 1 път.
nikosnenkov - напреднал
Възможно ли е да е фабричен пропуск? Или нещо при транспортирането? Защото аз присъствах на целия процес и видях колко внимателно работи екипа по монтажа. Беше под нормата.
Последна промяна от nikosnenkov на чет юли 13, 2023 8:56 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Извод: "На парче" се купува само пица! :cool:
ср юли 12, 2023 2:08 pmnikosnenkov написа:
Днес на място, екипа им установи, че външното тяло няма изобщо хладилен агент. Това не било нормално.
ср юли 12, 2023 2:50 pmnikosnenkov написа:
Сложиха манометъра и той показа, че няма достатъчно количество. Беше под нормата.
Последно кое е вярното? Всъщност без значение. Ако монтажът и пускът бяха от доставчика, той щеше да зареди за негова сметка фреон, но сега става прехвърляне на отговорности и познай кой ще го отнесе?
шоп - майстор
ср юли 12, 2023 2:50 pmnikosnenkov написа:
Сложиха манометъра и той показа, че няма достатъчно количество. Беше под нормата.
Манометъра не показва количество:-))))
Мери налягане, а то зависи само от Т на околната среда .

Нещо и монтажниците май, май не разбират.
nikosnenkov - напреднал
По-скоро аз не го обяснявам както трябва.
brum - майстор
Фреон или налягане няма? Колко грама фреон има и колко е трябвало да има? Или слагате дълги тръби и е нужен повече фреон заради дългият тръбен път?
nikosnenkov - напреднал
Казаха, че изобщо няма хладилен агент. Че в такива случаи е най-добрият вариант, да се обърна към фирмата доставчик. Защото имам право да заявя техен сервиз, за да си видят климатика или да предявя рекламация. Казаха, че ще ми напишат необходимата документация. Но реших да не стигам до там, защото със сигурност ще отнеме време. А в момента жегите са нетърпими. Ще разчитам на тази фирма да сложат фреон. Просто ми беше интересно, дали е възможно при транспортирането да е изтекъл фреона или още в завода да не са си свършили работата.
П.С.: Проблемът се оказа, съвсем различен от това, което съм разбрал. Нивото на фреона е ниско, не както съм разбрал, че изобщо няма. Казаха, че ще сложат колкото трябва и ще направят вакуум. Би следвало след това да няма проблем.
Последна промяна от nikosnenkov на чет юли 13, 2023 8:57 am, променено общо 1 път.
bigdragon - специалист
ср юли 12, 2023 3:44 pmnikosnenkov написа:
... дали е възможно при транспортирането да е изтекъл фреона или още в завода да не са си свършили работата.
Или е пробит и е изпуснал фреона...
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбира се, че всичко е възможно, но сега няма да как да се докаже къде е вината. Може от завода (малко вероятно), може по пътя между различните складове, може в някой склад, може монтажниците да не са монтирали добре тръбите и да е изтекъл. Всеки ще се оправдава с другия. Те хубаво ще ти сложат фреон от монтажната фирма, ама за чия сметка?

Тема "Нов климатик - липса на хладилен агент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: