Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте,

Преди няколко месеца сложихме подов климатик Daikin FVXM35A/RXM35R с кондензна помпа към нея, понеже нямахме подходящо място. Разстоянието е около 7метра от външното тяло. Всичко минава хоризонтално по пода и има около 30см нагоре вертикално към външното тяло. Помпата която е инсталирана е Siccom mini Flowatch 2. При първата инсталация на климатика (януари месец) тествахме помпата и климатика, като наливахме вода и си работеше нормално. От тогава до днес не бе пуснат и един път. Днес докато монтирах ключовете и контактите реших да пусна климатика за да се охлади стаята, тогава установих този проблем с постоянното работене на помпата. Видях от външното тяло, че помпата избутва кодезната това, т.е. няма запушен маркуч. Температурата навън беше 30 градуса. Както можете да чуете във видето, помпата работи на всеки 2-3 секунди, какво може да не е наред, предполагам, че това не е нормално? Благодаря предварително.

П.С. също прикачвам снимка на ел. инсталацията на помпата, предполагам че е ОК. моля споделяйте Вашите мнения, ако някъде не е както трябва.


Видео: [video]https://www.dropbox.com/s/ug7nnmlt59qa5 ... 1.MOV?dl=0[/video]

Снимка: https://www.dropbox.com/s/7n068jp4yx46i ... 6.jpg?dl=0
zz_stefanov - майстор
А колко вода има по вертикалната част на тръбите след помпата и дали тя не се връща обратно в легенчето и да я задейства 2 секунди след като е изключила. Не знам дали по тези помпички няма възвратно клапанче и дали то не работи.

Другото е къде е сензора на помпата. Виждал съм такава с вграден сензор на около 1 мм от дъното на тавичката (за таванно тяло) .
Викай си монтажниците.
preslav - майстор
нед юли 23, 2023 5:22 pmzz_stefanov написа:
А колко вода има по вертикалната част на тръбите след помпата и дали тя не се връща обратно в легенчето и да я задейства 2 секунди след като е изключила.
Това е най-вероятната причина.
kozl - майстор
Гледайки некъв клип за тази помпа в нея би следвало да има ОК. Помпата се включва от датчик в резервоарчето и на клипа ми се видя, че датчика е по проводимост, но може е да е поплавков. Към датчика има 3 пшна, което ме кара да мисля, че е за горно и долно ниво.
Причина за такава работа може да е запушване от тавата към резервоарчето с клапана и резервоарчето да се пълни бавно, а в тавата има остава вода след изпомване на резервоарчето. В резервоарчето има и филтър, може от прахоляк и той да се е задръстил и да пуска малко вода.
И така вода преди резервоарчето има, но то се пълни за някакъв интервал, включва помпата изпразва се буфера, помпата изключва от тачика за НН, докато пак се напълни резервоарчето до ниво на включване.
Пък като му гледам обема на буферното резервоарче при интензивен конденз си мисля, че точно така ще работи помпата :?

Тема "Кондезна помпа за климатик - включва се на всеки 2-3 секунди" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: