Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Киррил - специалист
Може ли да се подмени терморегулатора на хладилник, така, че да поддържа диапазон 24-28 градуса, при външна температура 30-40 градуса.
Знаете ли какъв диапазон температура поддържат хладилни витрини за вино?
Бако_Патъра - специалист
пет юни 21, 2024 1:47 pmКиррил написа:
Може ли да се подмени терморегулатора на хладилник, така, че да поддържа диапазон 24-28 градуса, при външна температура 30-40 градуса.
Откъде да знаем, след като всяка година виното не успява да устиска дори и до Благовещение.
Със сигурност може.
Винените шкафове поддържат други температури. Различните вина изискват различни.
https://photos.app.goo.gl/MFCAntHmPB4HP6gc6
Отделно си правя всяка година трапезно 70- 80л. Издържа докато се изпие. Тази година прескочихме с месец и малко Благовещение. Други с мъка го запазват до Коледa.
kozl - майстор
пет юни 21, 2024 1:47 pmКиррил написа:
Без да ме интересува виното, технически може.
Са ако хладилника е с механичен терморегулатор, то или трябва да се преработи ако е възможно или да се замени с механичен, който работи в този диапазон. А дали има такива и аз не знам, оти не съм тражил :roll:
Ако е електронен терморегулатора пак може с изменение в схемата.

Едно време га немаше го тоя форум си правех терморегулатори за аквариуми. Един от акваристите поиска и му маправих неколко терморегулатора за люпене на пътпъдъци.
Да при тези терморегулатори се ползваше само отопление, но не е сложно да се свърже агрегата за охлаждане и те ти 24-28 при Т вън над 28 градуса.
Киррил - специалист
Мислех за нещо много по-просто - слага се един електронен регулатор от елементарните и се настройва на исканата температура. Изходите му се свързват директно със захранването на хладилника 220 в. - в горна граница се включва хладилника, в долна се изключва от тока директно.
Не знам обаче схемата дали ще работи - в каква схема работи щатният регулатор.
Ако е елементарна, би станало.
Прикачен файл:
схема.jpg
схема.jpg (37.41 KиБ) Видяна 2767 пъти

Тема "Смяна терморегулатор на хладилник с нестандартен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: