Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
докера - специалист
Модела е ASHG14LUCA . Правя си профилактиката и почистването сам , свалям предния капак и имам достъп до питите , но поради специфичната конструкция , не мога да достигна до турбината , за да я изчистя качествено ... Пред нея има решетка , захваната вътре с два винта , които , за да развия , ми трябва достъп отгоре ....
Та молбата ми е , ако някой има идея как да достигна до турбината , нека сподели ...
Благодаря предварително !

Прикачен файл

ashg-luca-750x500.jpg
ashg-luca-750x500.jpg (4.86 KиБ) Видяна 1972 пъти
MamaMy - майстор
За да извадиш турбината на повечето климатици трябва да разглобиш цялото вътрешно тяло. За тази цел трябва да огледаш хубаво долния ръб при отворен капак. Трябва да има едни специфични декоративни капачета от същия материал като кутията. Трудно се забелязват дори на някои тела. Ползвай челник или фенер и свети странично. Мисля, че долу са три винта, но не мога да се закълна.
докера - специалист
Предния капак го вадя , трите винта също , но конструкцията на този модел е по-различна и дори така , заради решетката , нямам достъп до турбината ....
Не се сетих навреме да направя снимки :?

Прикачен файл

fujitsu_asyg09luca.jpg
fujitsu_asyg09luca.jpg (23.05 KиБ) Видяна 1893 пъти
MamaMy - майстор
Огледай го хубаво. Аз не бях отварял климатик докато не ме викна шефа на предната държавна работа и разпореди да направя профилактика на над 30 броя климатици. Оправданията, че не съм разглобявал такива не минаха. Имаше 6-7 марки и различни модели. Най-ме озориха Хитачитата. Дори и за филтрите се разглобяваха телата. Отидоха над 8 спрея и отделно няколко пълнителя Меглио. Накрая се наложи пак да викна фирма защото няколко дренажа не тръгнаха, а бяха на третия етаж. Ръчкането с пружина не дадоха резултат. Оказа се някакво насекомо което прави много твърд пашкул вътре в тръбата.
ESPACE - майстор
На две подобни фуджицута направо им резнах със секачки тия телени решетки за да почистя турбината.

Тема "Някой разглобявал ли е вътрешното тяло на Fujitsu LUCA ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: