• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
iliya_i - майстор
ср дек 11, 2024 7:02 pmdoskata написа:
Да, идеята е само дупка за замазване, а не цял канал. Видях какво беше направено на стенния климатик на една колежка - беше в пластмасови правоъгълни тръби и минаваше през половината стая, и ако не го искам, ще къртя и вкопавам... и щпакловам.. и само предполагам това не идва в цената на климатика. И така реших на трегера над вратата към терасата.

Аха, а аз съм чувал че ако на 30 кв стая сложиш климатик за 45 кв стая и затопля/охлажда по-бързо, работи по-малко, икономично и излиза по-евтино?! Звучи логично, но може л ида се вярва?
Само недей да копаеш трегера!
Дупка (една) за тръбите може, но не и да копаеш канали в него. :axe:
За да не ти дойдат комшиите отгоре нагости, барабар с тяхната тераса.
А пластмасовите канали естетическото ти чувство по-лесно ще ги преодолее.
doskata - помощник
ср дек 11, 2024 11:08 pmiliya_i написа:
Само недей да копаеш трегера!
Дупка (една) за тръбите може, но не и да копаеш канали в него. :axe:
За да не ти дойдат комшиите отгоре нагости, барабар с тяхната тераса.
А пластмасовите канали естетическото ти чувство по-лесно ще ги преодолее.
Само дупка, монтажистите като дойда ще кажат къде и как. Без тях няма да правя нищо. Въпросът ми беше по-скоро защо не са популярни и има ли нещо съмнително в тях (таванните климатици)... :))
iliya_i - майстор
Нищо съмнително няма. Но струват колкото 2 стенни. И мощността им е в повече от необходимата за нормално жилищно помещение. Най-малките таванни май са 18 000 BTU. Което пък качва и консумацията им.
Та за това хората ги предпочитат само и единствено при липса на възможност за стенен монтаж.
Svetoslavoff1 - майстор
Doskata, Май не си споменал какъв ти е приоритета - охлаждане или отопление. Ако е първото - таванен(с уточнението, което направи по-горе ilija) или висок стенен, ако е второто - подов или нисък стенен, всеки от тях върши и другото, но с известни компромиси. Дано имаш късмет с читави монтажници, че като гледам какви "черва" висят по фасадите.
  • 1
  • 2

Тема "Инверторен климатик таванен и какво трябва да знам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: