Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Имам проблем с един преправен климатик Тошиба на термопомпа.Топлия фреон постоянно е на90гр.тръбния датчик е сложен на 1/3 на топлообменника от към фреона,въздушния е със добавено съпротивление и е на изхода на топлата вода.подържа вода 44гр а фреона постоянно е около 90гр.изходящия фреон е с същата температура като студената вода 38-39гр.има ли начин да накарам машината да работи на по ниски градуси на фреона.местих тръбния датчик каде ли не но ефектът е нулев.има още 1 тръбен датчик който оригинално си беше на изхода на фреона и сега е сложен на тънката студена тръба.иначе насмогва да затопля системата но постоянно фреона(r32) е 90гр понякога и до 95гр
шоп - майстор
Може и фреона да е малко. Дано си сложил наблюдателно око. Погледни дали няма мехурчета.
чет яну 02, 2025 6:47 pmшоп написа:
Може и фреона да е малко. Дано си сложил наблюдателно око. Погледни дали няма мехурчета.
Нямам око но машината е чисто нова с 2 метра тръбен път вакуумирана.иначе си работи добре подържа си температура на водата само фреона ме притеснява
LazarGanev - "Велик майстор"
Винаги съм се чудел на подобен мазохизъм - да си купиш нова скъпа машина, да се откажеш от гаранцията, да правиш някакви самоделки, като лъжеш датчици, добавяш съпротивления и накрая с трепет чакаш да видиш колко и какви проблеми ще се появят и в кой форум ще ти помогнат😂. Каквото и да правиш, никога няма да получиш това, което дава истинската термопомпа, защото логиката на работа на термопомпата е съвсем различна от тази на климатика. Язък за парите, язък и за похабената машина. Най-евтината китайка ще работи по-добре от твоя събери чарк, не го наричай Тошиба, сложи му табелка "stambata_1987". Извинявам се зс
чет яну 02, 2025 8:09 pmLazarGanev написа:
Винаги съм се чудел на подобен мазохизъм - да си купиш нова скъпа машина, да се откажеш от гаранцията, да правиш някакви самоделки, като лъжеш датчици, добавяш съпротивления и накрая с трепет чакаш да видиш колко и какви проблеми ще се появят и в кой форум ще ти помогнат😂. Каквото и да правиш, никога няма да получиш това, което дава истинската термопомпа, защото логиката на работа на термопомпата е съвсем различна от тази на климатика. Язък за парите, язък и за похабената машина. Най-евтината китайка ще работи по-добре от твоя събери чарк, не го наричай Тошиба, сложи му табелка "stambata_1987". Извинявам се зс
Още сутринта ще му сложа табелка :supz:

Тема "Термопомпа от климатик Тошиба ras24" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: