Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
DMN - майстор
bobivg написа:
Този климатик топли много няма да остане на студено, но харчи много ток.
Основната, но не единствена причина е че нагревателя на тавата работи постоянно при температура под 0градуса и топлиш атмосферата.
Точно това ме отказа да взема GREE на мой роднина.
Обаче после някой написа в групата за климатици, че имало опция да се изключи постоянната работа на нагревателя с натискането и задържането на бутон от дистанционното, но за съжаление не си спомням кой точно. Също така не знам и дали е вярно.
В крайна сметка взех Daikin и се нахендрих на гадните дефрости през 30 мин. :datz: .
ср яну 08, 2025 9:40 pmDMN написа:
.....
В крайна сметка взех Daikin и се нахендрих на гадните дефрости през 30 мин. :datz: .
Сенсира? Коя година и страна производител?
DMN - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Сенсира? Коя година и страна производител?
Да. Климатикът не е при мен, но се сетих, че имам снимка.
Прикачен файл:
1736366527256.jpg
1736366527256.jpg (69.69 KиБ) Видяна 427 пъти
Здравейте на всички, които помогнаха с избора на климатик.
Gree Amber Nordic 9000 BTU беше монтиран този месе на 7.01. Вече се използва 2 седмици и съм доволен от избора.МНого бързо достига желаната температура за отопление - 21 градуса. Вътрешното тяло е по-голямо в сравнение с други климатици, които имам - Daikin, Fujitsu, но работи много тихо при нормална степен на вентилатора.
Единствено не съм сигурен дали подгряването на външното тяло е изключено, когато външната температура е положителна.
Остана единствено да инсталирам приложението и да пробвам дали има всички функции, които могат да се настройват от дистанционното управление.
вт яну 21, 2025 11:52 amvenko75 написа:
...Вътрешното тяло е по-голямо в сравнение с други климатици, които имам - Daikin, Fujitsu, но работи много тихо при нормална степен на вентилатора....
По скоро сравнявай външните тела! Те събират топлото, а вътрешното ти го сервира само.
При избора на климатик не само шумът е важен. В това отношение има едни много добри, но от цените се образуват киселини.
Svetoslavoff1 - майстор
вт яну 21, 2025 12:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт яну 21, 2025 11:52 amvenko75 написа:
...Вътрешното тяло е по-голямо в сравнение с други климатици, които имам - Daikin, Fujitsu, но работи много тихо при нормална степен на вентилатора....
По скоро сравнявай външните тела! Те събират топлото, а вътрешното ти го сервира само.
При избора на климатик не само шумът е важен. В това отношение има едни много добри, но от цените се образуват киселини.
Само външните им ли са много добри или комплекта моносплит? За кои става дума?
Благодаря!
ПП Вече обядвах, та се надявам киселините да ми се разминат :) :partyman:
вт яну 21, 2025 1:15 pmSvetoslavoff1 написа:
... да ми се разминат :) :partyman:
Със сигурност ще ти се разминат!
Високият клас на двата диаманта и Дайкин.
Предполагам подобно е положението из цялата Япония.
Ежедневно наблюдавам два климатика на няма 15 метра един от друг- 7ца vs 12ка, монтирани в идентични по обем помещения.
Големият печели приза за саунд. Грабна ми ухото просто.
Svetoslavoff1 - майстор
От Мицуто нямам впечатления, но Дайкин висок клас при сина като по ноти единия компресор даде фира малко след изтичане на гаранцията. Е, разбира се това не дава основание за изводи за марката.
Аз слушам музика на други носители :)
вт яну 21, 2025 1:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ежедневно наблюдавам два климатика на няма 15 метра един от друг- 7ца vs 12ка, монтирани в идентични по обем помещения.
Големият печели приза за саунд. Грабна ми ухото просто.
Съжалявам! Съседа с Хайера си е тръгнал за чужбината.
Сега ми е едно тихо, та чак скучно. Поне сняг да завали!

Тема "Избор на климатик 2025 г" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: