Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
d.ivanov - напреднал
Здравейте,

От няколко дни вътрешното тяло на General на около 7 год (май е този - https://petrovclima.bg/produkt/fujitsu- ... 000-btu-2/) странно вие,скърца,.Като го намалиш и спира предполагам е свързано със по -студеното време или е съвпадение?Погледнах днес като се случи дали външното тяло шуми,то работеше нормално(чувал съм много кофти звуци от външно тяло на друг замръзнал климатик).Мога ли аз да направя нещо или е за сервиз?

- видеото ще бъде тук два дни

Мерси
kozl - майстор
Ако можеш да махнеш корубата ще направиш оглед на вентилаторния ротор. Може нещо да е провиснало и да се трие във въртящата се част.
Но може и да е лагер или нещо разхлабено по лагеруването и дали ще се справиш :?
Вероятно си за специалист.
Тези вентилаторни ротори след дълга употреба може да натрупат прах, което води до дебаланс и само почистването да доведе до положителни резултати. Но и това го правиха специалисти и го чистиха в техен терен, та не знам как става.
d.ivanov - напреднал
пет фев 07, 2025 7:50 amkozl написа:
Ако можеш да махнеш корубата ще направиш оглед на вентилаторния ротор. Може нещо да е провиснало и да се трие във въртящата се част.
Но може и да е лагер или нещо разхлабено по лагеруването и дали ще се справиш :?
Вероятно си за специалист.
Тези вентилаторни ротори след дълга употреба може да натрупат прах, което води до дебаланс и само почистването да доведе до положителни резултати. Но и това го правиха специалисти и го чистиха в техен терен, та не знам как става.
Благодаря
Shift - специалист
Същия проблем имах с друг Дженерал. За кратко можеш да го решиш с леко подпъхване на нещо /картонче,клинче/ под някой от долните ъгли. За трайно решение - сваляне на пластмасата и смазване с графитна смазка на леглата на осите на вентилатора.
D.Kalchev - специалист
Нещо подобно се беше получило преди време с климатик в мой офис, само че Дайкин. Извиках тоя който го беше монтирал преди N на брой години, огледа го и каза, че ще поръча някакво моторче. След седмица дойде, смени го и шумът изчезна.
d.ivanov - напреднал
Казаха ми,че имало няква втулка която изсъхвала с времето и ще опитаме да я смажем да видим дали пак ще го прави(сега 2-3 дни не съм го чул въобще-още не сме я смазали)

Тема "Шум от вътрешно тяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: