Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Stanislav Stefanov - специалист
ArturDent написа:
Дали тези 100 Е не са депозит, като гаранция за Wi-max рутерчето? Попитай доставчика - може би после ги връщат, като върнеш устройството?
Питах при доставчика.Няма начин,даже и да си платя пак не става .Искат да си направя отделен абонамент за модем и тогава мога да си ползавам нета за повече пс-та.
Сега пък ми изкочи и друг проблем,когато гледам в бгтелевизор. Постоянно ми излиза надпис ,че има проблем с връзката и ме питат дали искам да гледам на по ниско качество.Свързах се с сервиза на сайта и от там ми казаха техния сървар да си тествам връзката с тях.Тествах я няколко пъти.Даунлауда ми варира от 1.8 до 3.6мб/с. ъплауда ми е 0.26мб/с.Пуснах им линка,и от там ми казаха,че ъплауда ми е слаб :? Трябвало да е минимум 0.40мб/с за да гледам на слабо качество :shock: .
А пък аз си прявя сметки да включа още един компютър,че то тогава абсурд няма да върви :-D .Ама какво общо има ъплаода с гледането на телевизия хич не ми е ясно :? не е ли важен даунлауда :?:

П.П- имам платен абонамент на булсатком още за почти цяла година.Няма ли начин да си тегля сигнала през интернет :?
ArturDent - Почти Безобиден
Stanislav Stefanov написа:
....Даунлауда ми варира от 1.8 до 3.6мб/с. ъплауда ми е 0.26мб/с.Пуснах им линка,и от там ми казаха,че ъплауда ми е слаб :? Трябвало да е минимум 0.40мб/с за да гледам на слабо качество....Ама какво общо има ъплаода с гледането на телевизия хич не ми е ясно :? не е ли важен даунлауда
По принцип трябва да има и накъкъв upload, защото връзката не е съвсем еднопосочна, но това трябва да ти стига. Съотношението е много (хиляди) пъти в полза на download-а. Тук са те хвърлили на върбата. За да си прикрият техни проблеми. Защо първо не ти казаха искаме толкова download и толкова upload ? Някъде пише ли го на сайта? Ако беше изкарал 0.4 щяха да ти кажат искаме 0.5.
Че тия 256 к/s дето ги имаш само за ъплоад, то хората гледат на толкова download!
Stanislav Stefanov написа:
П.П- имам платен абонамент на булсатком още за почти цяла година.Няма ли начин да си тегля сигнала през интернет :?
Поне аз не знам.
Колеги ,мога ли да си настроя видеокартата на лаптопа да предава на два монитора.?Като на единия да си гледам тв-то а на другия да си джъткам из нета примерно.Четох ,че повечето нови карти потдържат тази функция,но незнам моята колко е от новите де :lol: и как да пробвам.
Имам два изхода за монитор DVI и VGA.
ATI Mobility Radeon HD 2300 ми е картата.
mitko414 - специалист
Tрябва да можеш. Порови се в настройките на Display-a, отдолу има опции "extend display" или "extend dеsktop". Сложи отметка и втория монитор става разширение на първия, намира се вдясно.
Ако не става, поднови си драйверите. Тука пише, че може.
Нещо не мога да го наглася.Разделя екрана ,но на телевизора ми излиза само снимката от декстопа без иконите :? А на лаптопа си върви там каквото гледам.Със Виндос Виста съм.
ArturDent - Почти Безобиден
Половината от работата си я свршил, честито!
Вече имаш два дектопа на дава монитора.
Това което остава е да казваш, коя програма на кой монитор да се показва.
Не си спомням дали не можеш директно от драйвера да казваш на програмите на кой монитор да се показва.
Ето ти нещо което със сигурност ще ти помогне.
http://www.realtimesoft.com/ultramon/overview/
Можеш директтно да казваш - тази програма на този десктоп (монитор). Позволява и още в Shortcut-а да казваш определена програма на кой монитор ще се стартира. Ако има такива които ползваш и на двата, направи два Shortcut-а, по едни за всеки монитор.
mitko414 - специалист
Може да опиташ следното: стартираш плеъра с някой филм, но не на цял екран. Хващаш заглавната лента на прозореца с филма и го премесваш надясно докато се покаже на телевизора, тогава му даваш "full screen".
mitko414 написа:
Може да опиташ следното: стартираш плеъра с някой филм, но не на цял екран. Хващаш заглавната лента на прозореца с филма и го премесваш надясно докато се покаже на телевизора, тогава му даваш "full screen".
Работи :2thumbs:

Ето ти нещо което със сигурност ще ти помогне.
http://www.realtimesoft.com/ultramon/overview/
Можеш директтно да казваш - тази програма на този десктоп (монитор). Позволява и още в Shortcut-а да казваш определена програма на кой монитор ще се стартира. Ако има такива които ползваш и на двата, направи два Shortcut-а, по едни за всеки монитор.
Дръпнах програмката.Има бета версия за виста.Но още не съм я инсталирал.Дано да мога да се справя,щото много-много не чаткам Англйиски.

Благодаря ви много за помоща колеги.
:gott: :prost:
По този начин също ме устройва временно докато реша тотално проблема.Няма смисъл от втори компютър и т.н.
Но сега като е с два монитора дали се натоварва извънредно видео картата. Смисъл, дали ще загрява повече . Да не го изпържа нещо лаптопчето :?:

Тема "Съвет(разделяне на WI-MAX интернет на 2компа)(онлайн тв)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: