• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
danaildr - специалист
ZEDYCUS написа:
Здравей. В къщи съм по същия начин. Интернета го делим с четирима комшии. При нас сървърът е на Линукс РедХат без графична среда, инсталиран на компютър с 800мх процесор с две лан карти. След това е суич с 8 порта и другите компютри на локална мрежа. Проблема е, че линукса трябва да ти го инсталира човек който разбира, както направих и аз. Гейта ни работи от вече 4 години нонстоп, спира само ако спре тока :-D .
Прави ми го човек, който се занимава с това. За Пловдив мога да те свържа с него.
Намерих и един линк за споделяне на интернет под 98се-- http://bulgaria.50webs.com/spodeliane-internet.html
Не е толкова трудно колкото предполагаш ... ако човек събере малко смелост може да го направи доста бързо.
ZEDYCUS - майстор
За трудно колко да е трудно, но нали човек трябва и да знае малко. Пък от линукс хал хабер си намам. :butthead: Проблеми с вируси засега нямам, не е инсталиран антивирус на сървъра. Имам на моя комп.
sstefanov - майстор
Защо ще се мъчите с технологии отпреди 20 години (NT4, 98SE)?

pfsense се инсталира и на USB (един стар компютър без диск, с 256 Mb RAM и с 2 мрежови карти ще лети). Има си web интерфейс, става за рутер, VPN, и куп други неща.

Не казвам, че не може и по друг начин, но на мен това ми се струва най-ефективно.
Но все пак вие си решавате кое ще ви е най-удобно.

Друг вариант е ако имате DD-WRT (или OpenWRT) съвместими рутери в двата края, да ги пуснете те да ви правят VPN. Но не знам до колко ще им стигнат силите.
Ще пробвам с тази програмка и ще драсна едно изречение какво е станало. Благодаря ти Мастер :)
не става нищо с тази програма която писахте за нея вече съм на везната да престана с тези глупости да правя впн връзки защото това без рутер няма да стане благодаря ви все пак . МОМЧЕТА.
ArturDent - Почти Безобиден
sstefanov написа:
Що бе човече?
Моя офис го рутирах доскоро с NT4 - 32 MB RAM, и диска беше пак нещо мижаво, а ... процесора беше на 266 MGz. Работи си без проблем. Държах го само защото процесора беше без вентилатор и никога не прегряваше.....

Ни вирус, ни чудо за 10-на години. Колкото по-стара технологията, толкова по-малко уязвима.
danaildr - специалист
ArturDent написа:
sstefanov написа:
Що бе човече?
Моя офис го рутирах доскоро с NT4 - 32 MB RAM, и диска беше пак нещо мижаво, а ... процесора беше на 266 MGz. Работи си без проблем. Държах го само защото процесора беше без вентилатор и никога не прегряваше.....

Ни вирус, ни чудо за 10-на години. Колкото по-стара технологията, толкова по-малко уязвима.
ако само ще рутира ... не е ли излишно харчене на ел.енергия?
sstefanov - майстор
Да де, но с pfsense на същия хардуер ще се родиш!
С подобен хардуер държах цял компютърен клуб, като имаше даже и прокси на него (със Slackware).
Никакви проблеми нямаше за няколкото години, през които работеше.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за локална мрежа с VPN клиент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: