• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MamaMy - майстор
thinkpad написа:
Имам карта за диагностика с книжка, където са описани основните звукови кодове за най-разпространените BIOS, ако някой има интерес - мога да ги публикувам като картинка.
Давай!
Даже за Тинкпад давай, че днес един Т61 ми свирка за памет. Не, че не се оправих, ама с кодовете щеше да е по научно :-D
kuger - майстор
Извинения! Забравих отчета.
Сандък е, купен втора ръка, нов внос :-D Празен беше, само две плочки RAM. Всичко си добавях сам. Естествено, никакви документи. Много го лашкам, де към Бургас, де към село. Та, последния транспорт явно му е разбъркал карантиите, кога тропна с чашата по масата и гаснеше :-D , но не ме псуваше по морза.
Ами, положих го нежно по хълбок и го разкостих. Прахосмукачка, стирка, пералня.., не , пералнята отпадна. Нова паста на процесора, и на фронта. Има туморни образувания по няколко кондензатора около процесора, но на село нямам подходящи нови.
Те, така, бачка, все още. Днес без малко да мине през сърдечна операция /преинстал/, но се оправи с хапчета. Причината е един линк от Stiv, за една игра, разказа ми играта в комбинация с Аваста.
thinkpad - майстор
MamaMy написа:
Давай! Даже за Тинкпад давай, че днес един Т61 ми свирка за памет. Не, че не се оправих, ама с кодовете щеше да е по научно
OK. Но трябва да се има предвид, че понякога има модифицирани от производителите BIOS. Конкретните се взимат от hardware manual-а на съответното конкретно парче хардуер.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
За IBM ThinkPad - доста добре замислени лаптопи, ако питаш мен
Изображение
MamaMy - майстор
Благодаря!
Ще си ги разпечатам и ще ги окача на пирон в сервиза. Там имам вече 30-40 листа за "бърза помощ" и вярно помагат много.
  • 1
  • 2

Тема "Един дълъг и два къси сигнала от дъното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: