Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
karoto - специалист
Бихте ли ми помогнали как да го направя. Целта е да преведа една книга която е в ПДФ формат от руски на български чрез чичо гугъл.
hidrazin - майстор
Че толкова ли е трудно да потърсиш в нета?
конвертиране от pdf към word
:partyman:
karoto - специалист
hidrazin написа:
Че толкова ли е трудно да потърсиш в нета?
конвертиране от pdf към word
:partyman:
Благодаря много :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Успеха ще доста противоречив...
Може да стане добре ако няма разните там таблици и вградени картинки иначе става мазало...
mironcho - специалист
Имам спомен, че преди време се гаврих с гугъл преводача и останах с впечатление, че превода руски <-> български и обратно не е директен, а минава през английски и резултата е плачевен. Надявам се междувременно това да се е променило.
ArturDent - Почти Безобиден
В тази връзка има виц...
Пуснали следната фраза за превод Английски -> Руски -> Английски

The spirit is willing but the flesh is weak.
В превод: "Духът е силен, а тялото тленно." или както точно се превежда от богословите.

След двойния превод се получило:
"Водката е добра, но мезето е лошо."

:drinkers:
Johny - майстор
Тук е пълно с руснаци. Като я преведеш, дай я тук за редакция. :-D

Има една програма - Nitro PDF Professional, която ще ти облекчи конвертирането. Виж картинката:

Прикачен файл

frte.jpg
frte.jpg (115.94 KиБ) Видяна 1854 пъти
Duke_BG - специалист
навремето когато правихме дипломни работи ползвахме една програмка за превода : Abby fine reader ( по спомен така се казваше ) - използвахме я за превод от английски на руски - та превода не беше лош, като изключим някой специфични термини
например "MS windows" го превеждаше като " Госпожа окно" :-D
Johny - майстор
Тази програма се използва за разпознаване на текст при сканиране. Няма опции за превод.

Прикачен файл

1.jpg
mironcho - специалист
ABBYY PDF Transformer може да обръща pdf-и към word, като дели текст изображения и таблици. Вършеше сравнително прилична работа преди време.
Fine reader-а е може би е със същата разпознаваща машина но работи само с картинки или от директно от скенер

Тема "Преобразуване от PDF към Word възможно ли е ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: