Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
velas написа:
montoya написа:
На седмицата и спираш индексирането на диска, префеч и суперфеч функциите, както и вградената дефрагментация, забраняваш хибернацията и преместваш суап файла на харда или го изключваш изобщо и си лети също безпроблемно на ссд
Да, разбира се, че може...на някой клиент със специфични изисквания може и Win 95 да сложим... :)
Хубаво е да се върви в крак с прогреса.

@DMN
Win10 може да емулира операционна среда от Win95 насам, т.е. всяка програма може да се стартира с необходимата ОС и няма за какво да се притесняваш.
Освен това доста програми излизат с версии, съвместими само с Win10 и не могат да се инсталират на по-стар Win.
Прикачен файл:
Untitled.jpg
Единственото неудобство при Win10 и по-старите компютри е, че е възможно някой компонент да не тръгне (примерно bluetooth), поради това, че някои от драйверите са за по-стара версия и се инсталират ръчно.
Или се използват драйвери от други модификации, по-специфични инсталации и пр.
В повечето случаи Win10 сам слага всички драйвери и компютъра си работи нормално. Ако се наложи инсталация на драйвери и производителя не е публикувал актуални такива (а в повечето случаи е така, по обясними причини), последователно се пробват от Vista, 7, 8.

Козата си иска пръч! :) Без знание и четене, или брашното при мелничаря, трудно става.
Ами аз не ги разбирам много уиндоусите. Ползвах седмицата, излезе 8, после 8.1 и се отвратих, инсталирам ги за по ден - два колкото за проба и ги махам. Та от излизането на осмината минах на линукс и в момента държа на дуал буут една седмица, заради една единствена програмка.
Тая десетка, как я търпите бре хора. Телеметрия която не може да се спре. Уиндоуските драйвери, които сам инсталира не струват, не можеш да му спреш обновяванията, а ъпдейтите са периодични и трябва да чакаш вторник или там каквото се чакаше, пък като вземе да се обновява се рестартира по 15+ минути и не можеш да го спреш. Кофти работа
velas - специалист
montoya написа:
Телеметрия която не може да се спре. Уиндоуските драйвери, които сам инсталира не струват, не можеш да му спреш обновяванията, а ъпдейтите са периодични и трябва да чакаш вторник или там каквото се чакаше, пък като вземе да се обновява се рестартира по 15+ минути и не можеш да го спреш. Кофти работа
Всичко, което си писал може да бъде направено... не знам какво е основанието на твърденията ти...

Само да спомена нещо за мразените ъпдейти. WannaCrypt (WannaCry) порази компютри, на които не е правен ъпдейт. Проблема в протокола е отстранен от Майкрософт и "пуснат" с ъпдейт месеци преди вируса...
Lisko - майстор
Ъпдейтите могат да се отлагат (но не безкрай),
но какъв е смисъла???
DMN - майстор
Аз все пак съм длъжен да споделя, че в момента все още съм със стария хард диск - не съм го сменял, щото сега нямам тези проблеми, които описах в първия си пост.
Не съм използвал никакви програми за "ремонт" и т.н.
Може би проблемът е бил в копието на уиндоус 7, което съм използвал преди това или пък това копие, с което съм сега(пак 7), не използва повредените сектори. Не съм преинсталирал вече уиндоуса, откакто отворих темата. Та диагнозата на харда( поне моята), май се оказа невярна :? .
infomar - майстор
съб мар 03, 2018 12:01 amhidrazin написа:
....................
И то втори диск в самия лаптоп !!! Взимаш си едно кади, слагаш вътре диска и го монтираш на мястото на оптичното устройство (кой ли ползва вече дискове)
кади за лаптоп
Така за системен (основен) диск може да минеш и с по-малко SSD - например 128GB и да го оставиш само за С
Но си вземи именно 128 а не 120GB SSD ...
Ми тва е.
:partyman:
Терзи КАДИ-та универсални ли са и стават ли за всеки лаптоп или трябва да се търси по марката му?
Или трябва да се закупи адаптер и сам да си монтираш вътре диска?
hidrazin - майстор
Първо трябва да провериш колко е дебело оптичното у-во - 9,5мм или 12,7мм
Според това си взимаш и съответното кади.
Ако оптичното ти устройство е от тънките 9,5мм в него не можеш да сложиш HDD по-дебел от 7мм.
:partyman:
montoya - майстор
Освен това трябва да извадиш двд-то и да видиш с какъв интерфейс е вързано, САТА, мини САТА или ИДЕ, за да си вземеш кади със същата "букса"

Тема "Диагноза на хард диск." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: