• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
preslav - майстор
Аз и без това се каня да добавям SSD, тъй че може да помоля да ми инсталират там Линукс, а сегашния Уиндоус да си остане поне докато се убедя, че всичко е ОК с Линукса.
silent - специалист
Лаптопа ми дойде с линукс....мъчих се известно време с него и накрая ми писна и го махнах....версията която имах беше ред нещо си и наистина положих усилия но за разлика от уиндоус дето като инсталираш програма натискаш само некст и тя тръгва при линукса все нещо рябваше да настройвам...омръзна ми тази борба...сега не знам как е...
колегата с лаптопа...направи си бутващ usb драйв и с него форматирай и инсталирай...ако не можеш да форматираш така потърси ифо с коя програма можеш форматираш диска ,качваш я на флашка и форматираш, после пак другата спомената вече флашка инсталираш....биоса да зарежа първо от ,usb.....съжалвам че не съм по конкретен но скоро не съм инсталирал уиндоус а и почнах да забравям....
bai_bradyra - специалист
пет дек 18, 2020 6:20 pmkolev_k написа:
без операционна система и без оптично устройство.пробвах да сложа някакъв уин от бутваща флашка,ама ми пише че харда бил MBR.Аз това го знам като нещо съвсем друго понятие.Как да процедирам?
Прочети малко за UEFI. Направи си бутваща флашка с Руфус: https://rufus.ie/ . Там кеф ти mbr, кеф ти gpt :lol:
silent - специалист
Еееееее младото си младо.....верно беше....руфус програмата за бутващата ....флашка.... :partyman:
KingLin - майстор
Алтернатива е и YUMI, аз съм си много доволен от него щото на една флашка можеш да сложиш няколко вида и версии операционни системи, наред със тях да имаш Hirens Boot CD (последната версия има портабъл уиндоус 10), както и други благинки буутващи. Руфуса скоро не съм го разцъквал.
  • 1
  • 2

Тема "нов лаптоп..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: