Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Alfa_D - специалист
Здравейте,
На снимката виждате ново строителство и ето така изглеждат тавана и стените.
Какво е това – мазилка или шпакловка, защото има много дупки и неравномерности.
И ако е шпакловка, след като го мина със шкурка, мога ли да нанасям грунд и суперфиниш за изглаждане или трябва да се шпалкова с гипсова смес?

https://i.postimg.cc/GpJWsQmX/What.jpg
kozl - майстор
Най-вероятно машинна гипсова мазилка без никаква шпакловка.
Е виждал съм и по-качествени изпълнения на такива мазилки :roll:

Не знам при какви условия е предлагано новито строителство, но определено последните, в които съм имал участие са без шпакловка и без замазки и мазилки в санитарните помещения.

Ще е необходима шпакловка. Предварително е препоръчително да се шлайфат само издатини, да се обезпрашат и грундират стените.
Alfa_D - специалист
пон юни 22, 2026 8:14 amkozl написа:
Ще е необходима шпакловка. Предварително е препоръчително да се шлайфат само издатини, да се обезпрашат и грундират стените.
Не съм много доволен от това, което видях в новото строителство, а аз дори не съм майстор. Представям си какво ще види някой майстор :lol:
Има участъци около тръбите в една ниша между куфар в коридора и стената, в които направо се виждат тухлите.

А дали може направо със суперфиниш (след почистване и грундиране) или трябва гипсова шпакловка първо?

Тема "Боядисване на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: