Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мишо
БОЯДИСВАНЕ С ТУТКАЛЕНИ БОИ НА СТАРОБОЯДИСАНИ СТЕНИ И ТАВАНИ

Когато стените и таваните са боядисани преди с варови или туткалени бои и следва да се пребоядиса с туткалена боя, необходимо е да се постъпи по следния начин: Работата започва с измитане на праха, изкърпване на пукнатините с гипс по рец.№2. Следва грундиране с разтвор по рец.№4а или 4б. След изсъхване на грунда са боядисва първо тавана с четка и след това неколкократно до пълно покритие чрез напръскване с винервайс, разтворен във вода до работна гъстота.

Боядисването на стените се прави както това е указано по-горе при "Боядисване с туткалена боя на нови мазилки" в описанието след сапунисване.

Ако старата варова или туткалена боя е много напластена и напукана тя трябва предварително да се намокри с вода и с шпакла да се изстърже до мазилката. При такъв случай, добре е да се нанесе един пласт варов разтвор и едва след това да се пристъпи към боядисване по указания по-горе начин.

Тема "БОЯДИСВАНЕ С ТУТКАЛЕНИ БОИ НА СТАРОБОЯДИСАНИ СТЕНИ И ТАВАНИ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: