Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мишо
БОЯДИСВАНЕ С БОИ ПРИГОТВЕНИ С ХУМА И ТУТКАЛЕНО ЛЕПИЛО

С туткалени бои се боядисват нови и старобоядисани вътрешни мазилки. Боядисването се извършва ръчно с четка и се завършва с бояджийска пръскачка.

Подготовката за боядисване на нова мазилка се извършва по-същия начин и с материали, както това се прави при боядисване с варова боя. Ако мазилката е грапава, първият варов пласт, който в случая играе ролята на грунд /основа/ трябва да се повтори, а тавана, ако се изисква да бъде бял, може да се потрети с четка или чрез изпръскване до пълно покритие със същия варов разтвор.

Ако изискванията за тавана са да остане бял, а стените оцветени,отделянето се извършва както това е указано в раздел "Очертаване на разделна линия".

След очертаване на линията препоръчва се под нея преди да се нанесе боята, стените да се сапунисат с разтвор по рец.4а или 4б.Сапуненият слой, след като изсъхне осигурява възможност за по-леко и равномерно разнасяне на боята с четката.

След такава подготовка на стените се пристъпва към боядисването й с постна боя, приготвена с хума и туткалено лепило по рец.5.Боядисването на стените започва с отсичане на тавана от стената по очертаната разделна линия с малка четка, след което с голяма четка баданарка се боядисва останалата площ от стената отгоре-надолу. След всяко потапяне четката леко се изтърсва в същия съд, за да се освободи от излишната боя. Обикновено при боядисване с туткалени бои остават следи от четката или недостатъчно покритие на места. За да се премахнат тези следи и се постигне плътно и равномерно покритие се налага последното нанасяне на боята да се извърши с леко напръскване с бояджийска пръскачка.

При напръскване на стените, за да се предпази тавана се използува тънка защитна дъска с ширина 10-15 см. и дължина 80-100 см.

Тема "БОЯДИСВАНЕ С БОИ ПРИГОТВЕНИ С ХУМА И ТУТКАЛЕНО ЛЕПИЛО" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: