Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мишо
Лепило за лепене на тапети и грундиране на стени:

А. Лепилото за тапети се предлага на пазара в два вида - разтворено или сухо. Разтвореното лепило за тапети се предлага в бутилки по 1л., готово за употреба. За грунд върху стената същото лепило се разрежда с още толкова вода;

Б. Сухото лепило за тапети се предлага в книжна опаковка-0г5 кг. Един пакет от 500 гр. се накисва в 3 л. вода и престоява 24 часа до разтварянето му във водата така, че като се разбърка с ръка да има гъстотата на рядък мед. За грундиране същото лепило се разрежда с още толкова вода.

В. Декстрин в насипно състояние или опаковка 1,5 кг. се накисва в 9-10 л. вода и се оставя 24 часа да престои да се разтвори. 100 гр. туткал се разтваря в 1 л. вода и 50-60 гр. стипца в 100-150 гр. вряща вода. Всичко това се смесва и се разбърква, в резултат на което се образува готово лепило с гъстота на рядък мед.

За грундиране на стените същото лепило се разрежда с още толкова вода.

За облепване на тапети на 20 м стена се изразходва готово лепило по А,Б,В - около 4 л.

За грундиране в зависимост от попивността на стената 2-3 л. разредено лепило.
Bobby - специалист
Браво Мишо много добре се справяш.

Тема "Рецепта 10 -Лепило за лепене на тапети и грундиране на стени" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: