Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте!Как да обновя старите врати?
Имам следните въпроси:
-да се боядисат?
-да се облепят с фолио?
-ще се справим ли сами(без майстор)?
-ако трябва майстор, къде да го търся?
Искам да станат като нови:) Виждала съм преди години в наши близки, бяха си правили цялостен ремонт на апартамента и вратите им бяха уникални.Тогава споделиха, че им ги е правил майстор-бояджия.
Благодаря, ви предварително!
npnconstruction - специалист
Най-лесно ще е да ги боядисате с боя. Например акрилна на водна основа. Самозалепващото фолио също е вариант и не е много скъпо около 4-6 лв. линейния метър. Има в различни структури като златен дъб, тъмен дъб и други. Само, че трябва прецизно да го залепите, за да изглежда добре, а и повърхността на вратата трябва да е гладка. Ако правите ремонт и предстоят замазки и смяна на настилките, преценете дали няма да се наложи малко да се изрежат вратите. По-добре преди това, отколкото след като ги обновите. По отношение майстори и бояджия и мебелист ще свършат работа.
Благодаря за отговора!
А с кое ще стане по-качествено?С боята или с фолиото?
EDI - майстор
Зависи какво искаш.Първо трябва за себе си да решиш - чиста лакирана врата, боядисана или с някакви шарки по нея.Едно време правеха фладер с боя, но май вече не остана кой да работи по този метод.По принцип трябва да минеш през махане на старата боя, за да имаш добър вид на вратите, но с фолиото този етап евентуално можеш да го избегнеш, зависи в какво състояние са вратите.
kozl - майстор
Полина-поли написа:
Здравейте!Как да обновя старите врати?
Имам следните въпроси:
-да се боядисат?
-да се облепят с фолио?
-ще се справим ли сами(без майстор)?
-ако трябва майстор, къде да го търся?
Искам да станат като нови:) Виждала съм преди години в наши близки, бяха си правили цялостен ремонт на апартамента и вратите им бяха уникални.Тогава споделиха, че им ги е правил майстор-бояджия.
Благодаря, ви предварително!
- Зависи какво разбираш под боядисване. Качествено обновление значи шлайфане и след това грундиране, пак финно шлайфане и накрая боядисване. Дори само да ги боядисаш пак ще изглеждат по-добре.
- аз бих избрал фолиото, защото има много разнообразие в шарките, но пак може би ще трябва да се шлайфат и дано няма много релефни форми по тях, щото ще се затрудни фолирането. Обаче ако ще се учиш да фолираш ще има издънки.
- винаги можеш да се справиш сам, но не винаги ще си доволен от резултата. То и майстор да наемеш, пак може да останеш недоволен.
Има фирми занимаващи се с фолиране - там. Особено тези де фолират и коли.
Благодаря ви, за включването! Стана ми ясно какво трябва да се направи.Но все още не мога да реша кое да избера-боядисване или фолио?!Май съм за боядисване и най-вероятно майстор ще ги прави, че това ми изглежда много сложно(шлайфане и след това грундиране, пак финно шлайфане и накрая боядисване) и неизпълнимо в домашни условия.Вратите са чисти и гладки, но понеже освежихме стаите(всичко -стени, ламинат, мокет) и сега те са като трън в окото.
stridata - специалист
За да ти се даде правилен отговор трябва да дадеш инфо за вратите в момента.
На какъв финиш са и не по малко важно от какъв материал са. Може да споделиш снимка фронтално и по дебелина.
Личното ми мнение е, че касите ще са по големият проблем от вратите!
SEV - специалист
Moже да сте я пропуснали темата.
viewtopic.php?f=7&t=55782
stridata , вратите са тези с които си е купен апартамента (преди 30год.)Като материал изобщо не знам какви са.Боядисвани са един път преди 20год.Почиствани са редовно с препарати, но вече са пожълтели и то не целите, а на петна.

SEV, благодаря за темата.

Сега времето не предразполага за ремонт на вратите, но аз питам за да съм на ясно.Вратите май ще се свалят и ще се носят някъде да се боядисат или пък майстора ще си ги боядиса тук на място.Ще сменя первазите, а сега прочетох в другата тема, че може да се сменят и пантите.Което е много добре, защото от нашите излиза черен прах и цапа стените.Ако можех да направя всичко това сама, бих го направила-взимам боята и четката, но искам да стане хубаво.
SEV - специалист
Освен пантите сменете и дръжките.Вместо четка ползвайте подходящ валяк,още по добре пистолет.Боята която е спомената в другата тема е много хубава,защото съхне бързо и се разпъва.Крайния резултат наподобява стъкло.Ако имате интерес с удоволствие бих снимал една от вратите на моя приятел,ще имам повод да му отида на гости :-D .Всичко каквото съм написал в другата тема го видях как става и помагах,говоря от първо лице.Не претупвайте нещата,защото после ще го гледате дълго време.

Тема "Обновяване на стари интериорни врати" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: