Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Semiuser - напреднал
Привет, дами и господа,

Целта, която стои пред мен, е да се боядиса една дървена дограма на стълбище, наложено от факта, че отдавна боята е корозирала от атмосферните условия и дървото отдолу личи. Това състояние, разбира се, е само от въшната страна, която е изложена директно на валежи и смятам, че само там да се свали напуканата боя е достатъчно. Вътрешните части ще се боядисват върху старата боя.

По-важното и това, което ме интересува, е как да сваля боята при положение, че достъпът отвън е ограничен. Пистолет с горещ въздух е изключен, защото да се свалят стъклата е излишно старание. Дали ще стане с бормашина с телена четка?

Също, за да се предпази стъклото, но и за да се спести време и работа, реших вместо да облепям рамката с хартиено тиксо, да изрежа правоъгълен картон с размерите на стъклото, което да залепвам и премествам на всяка рамка.

Ако можете нещо да коригирата и посъветвате ще съм адски благодарен!
Благодаря за вашето внимание!

Изображение
preslav - майстор
Долните 3 етажа как са се справили с проблема - все някой трябва да я е свършил тази работа?
Иначе трупче, едра шкурка за сваляне на грубото и попуканото - не е нужно до дърво. Малко по-ситна шкурка за награпяване на боята отвътре и толкова за една стълбищна дограма. Според мен идеята с картона за пазене на стъклата няма да сработи, хартиеното тиксо е евтин и бърз вариант. Остава открит въпроса дали съклата са поставени с маджун и какво е състоянието му.
EDI - майстор
За бързо сваляне на боя вземаш флекса и сегментни дискове с грит 40.Ще я отсвириш за 5 минути.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Сваляш черчевето от касата и си го работиш легнало да ти е удобно. Боята е стара и прегоряла, ще я смъкнеш лесно със шкурка. Касста е по-пипкава работа но и тя не е голяма мъка

Тема "Боядисване дървена дограма на стълбище" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: