Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте! В момента правя ремонт включващ стени и тавани,които са боядисани с латекс върху стара мазилка. Грундирах и при шпакловката ми дойде идея да я направя релефна/декоративна след гледане на няколко клипа правени от руснаците. Другата причина е многото прах след шкуренето на първата ръка.
Та, въпроса ми е: На клиповете виждам, че след декорирането на шпакловката и изсъхването й се полага някакъв грунд /приличаше на мляко/, след това смесват латекс с оцветител /в случая златен или сребърен/ и същия нанасят с валяк след което натриват с гъба. Какъв грунд е необходим? Какъв тип латекс с какъв оцветител /в смисъл акрилен, на водна основа и пр./ !? Шпакловката е гръцка....аналог на шийтрок първа ръка. Сигурно ще се оскъпи малко варианта,но пред прахоляка е по-малкия дявол. Надявам се някой да е правил нещо подобно и да сподели опит. :?: Предварително благодаря!
Изненадан съм....никой ли не прави подобни изпълнения!? Всъщност, клиповете в мрежата за такава декорация със шпакловка правени от българи почти липсват! Крием майсторлъка ли, що ли!?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
valevgk76 написа:
Изненадан съм....никой ли не прави подобни изпълнения!? Всъщност, клиповете в мрежата за такава декорация със шпакловка правени от българи почти липсват! Крием майсторлъка ли, що ли!?
М'не бе, аз не разбрах какво правиш, какво питаш
Определено се крие майсторлъка. А голяма част от мазилките не изискват майсторлък, а последователност и буквално мацане.
Препоръчвам ти да се обърнеш към 2-3-4 фирми-дистрибутори или внсоители на мазилки - ще са полезни, те не държат те да си ги мажат. Другото което е, в youtube е пълно с клипчета на тематика, но трябва да знаеш точно какво взимаш. Като цяло си заслужава да се пробва, на фона, че голяма част не са сложни, а майсторите взимат над 15 лв/кв.м.! :partyman:
За сега се справям добре. Открих необходимата ми финишна восъчна паста за полиране, купих и маламашка за венецианска мазилка и нещата блеснаха. Бях се подвел, че тези декоративни шпакловки се правят с обикновенна маламашка, но разбрах, че греша. Остава ремонта на банята. Всъщност, направих заявка за фирма, която да направи ремонта при закуени всички материали,но вече месец чакам оферти, както ми обеща дамата по телефона. Явно сезона на ремонтите още не е свършил, но пък и аз нямам време и ще я започвам май сам с няколко приятели. :partyman:
mitakis - напреднал
за следващ ремонт разгледай мазилките на Valpaint. Има доста атрактивни варианти, някои може човек да ги направи и без да е майстор

Тема "Боядисване на декорирана мазилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: