Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте!

За жалост имам нещастието да живея под съседи имбецили, които тази зима направо забравиха, че имат открит балкон.
В резултат на снеготопенето от началото на март, събралият се на балкона им сняг се беше разтопил, беше се образувала ледена тапа на водосточната тръба, и в крайна сметка ми наводниха две от стаите пред които е изнесен балконът.
Та бих искал да попитам, след като налято изсъхне, по какъв начин да боядисам и има ли нужда да се прави нещо допълнително, понеже нямам опит с подобно нещо?
Беше се наводнила само част от тавана, един комин (бетонен зид, който явно доста време ще съхне) и част от стена. Тавана ще го боядисам целия, понеже няма да ми създаде такива трудности, но стената и комина мисля да ги отсека и да боядисам само тях, като внимавам да уцеля цвета (знам каква точно е старата боя), понеже имам трудно подвижни мебели на съседната, незасегната стена.
Боядисвано е с "дишащ" фасаген, а под него има слой вар, стените не са гладки (не харесвам изцяло гладките стени, като след шпакловка) и мисля да боядисам със същото.
Мазилката е с цимент и пясък, доколкото знам. За момента нищо не се рони, но тя работата е прясна - на седмица. Жилището е тухлена кооперация от края на осемдесетте.
Трябва ли да се маха старият слой боя или направо върху него? С грунд или без (последният път е грундирано)?
Целта е да нямам ядове след това.

Благодаря!
Последна промяна от antfarmer на съб мар 10, 2018 10:41 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
antfarmer написа:
Здравейте!

За жалост имам нещастието да живея над съседи имбецили, които тази зима направо забравиха, че имат открит балкон.
В резултат на снеготопенето от началото на март, събралият се на балкона им сняг се беше разтопил, беше се образувала ледена тапа на водосточната тръба, и в крайна сметка ми наводниха две от стаите пред които е изнесен балконът.
.......
Беше се наводнила само част от тавана, един комин (бетонен зид, който явно доста време ще съхне) и част от стена.
Благодаря!
Браво! Имаме откритие. Водата можела да тече и отдолу нагоре! :lol:

:? Кой каза, че луда вода нямало :?
iliya_i написа:
Браво! Имаме откритие. Водата можела да тече и отдолу нагоре! :lol:
Опа... грешка на езика. :-D

Пък за комина - бетонен е, не е тухла, това имам предвид.
iliya_i - майстор
Истинските поражения ще разбереш едва когато всичко изсъхне. А относно цвета, няма начин. Той се променя с времето. Но ако мебелите са плътно до стената, не е необходимо да боядисваш зад тях.
jekasus - майстор
iliya_i написа:
Водата можела да тече и отдолу нагоре!
Чак един етаж на горе надали, но поне 1 метър нагоре спокойно...
preslav - майстор
Изчакай изсъхването, вероятно ще имаш подпухнала боя тук-там, зачистваш я с шпатула или едра шкурка, хубаво е да грундираш и после боядисваш само елементите с поражения т.е. цялата стена, целия комин, целия таван - ако внимателно отсечеш, минималните разлики в старата и новата боя няма да се забелязват, те така или иначе си ги има в зависимост от осветеността на стаята.
Важното е да не се бърза, а да си сигурен, че всичко е изсъхнало.
Другото важно е да вземеш мерки догодина да не те наводнят отново т.е. мисли по въпроса за хидро-изолация на горната тераса, естествено за твоя сметка, но и за твоето спокойствие.

Тема "Боядисване след наводняване от съседите" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: