• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
hidrazin - майстор
ОЦЕТ. Литър оцет и два литра вода.
Оцетът помага за размекването на старото тапетно лепило.
:partyman:
film - специалист
Извинявам се, че използвам темата, но искам да попитам препоръчва ли се боядисване с латекс върху тапети? Тапетите са леко релефни, но за съжаление нямам снимки. На няколко места, където тапетите се съединяват се вижда разлепено, което предполагам мога да оправя с подходящо лепило. Плюс това има няколко вдлъбнатини и драскотини, които мога да запълня с колоркит. Моля за съвет дали е приложимо?
Antonii - специалист
Практикува се, но предимно за временно решение.
Взависимост от тапетите може да се получи добре.
film - специалист
съб апр 20, 2019 1:16 pmAntonii написа:
Практикува се, но предимно за временно решение.
Взависимост от тапетите може да се получи добре.
А има ли специален латекс или може да се ползва всякакъв? Вече разбрах, че не трябва да го разреждам много
agj - майстор
ср апр 17, 2019 5:43 pmPowerpuffGirl11 написа:
Здравейте,

Живеем в гарсониера и в момента сме в етап подготовка за цялостен ремонт. Идеята е да освежим пода и стените в спалнята и импровизирания ни хол, както и да сменим мебелите, матраците и всичко друго, свързано с обзавеждането.

Проблемът е, че предишните собственици са лепили някакви хартиени тапети (релефни), които се отлепват изключително трудно - късат се на малки парчета и изпод тях се изронва някаква мазилка или нещо подобно. В резултат стената отзад стои силно грапава и на места с големи вдлъбнатини. Ясно е, че ще се шпаклова след премахването на тапетите, но исках да ви попитам има ли някакъв по-щадящ начин за стените, чрез който можем да ги махнем? :? Чудех се дали да не ги намокрим, но се притеснявам да не стане по-голяма беля...
Преди близо две години и аз трябваше да направя същото.
Махането на тапети е трудна и трудоемка работа ,особено ако това трябва да се прави на всички стаи в апартамента и тапетите са лепени с С 200 или някакво подобно .......! Единствения най ефективен вариант е мокрене и изтръгване на тапетите с шпакла.Ползвах ръчна пръскачка за цветя ,пръскам,чакам да попие малко и започвам свалянето със шпакла.Тоя метод обаче , е не само трудоемък но и доста бавен.Затова реших да си купя четка камбана за ъглошлайф и да пробвам с нея.С четката стана доста по бързо но се вдига доста прах.Затова преди да се започне почистване с четката, трябва да се напръска много добре мястото което ще се обработва ,и да се внимава да не се правят прекалено големи деруги по стената.За тая цел пък е най подходящо ползването на ъглошлайф който може да намалява оборотите.
Благодаря ви за отговорите! :prayer: Сега през уикенда ще изпробваме някои от тях, пък да видим какво ще стане. :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Как да премахна хартиени тапети?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: