Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
gibson58 - специалист
Купил съм от стиропорните первази за тавани. С какво се режат и лепят и има ли специална техника за рязане и напасване? Взех си и пасвател за рязане под 45* ъгъл и силикон за залепянето им.
шоп - майстор
Силикона не е подходящ в случая. Купи си монтажно лепило.
За рязането добре си се ориентирал. Ако са ти прави стените, таваните и ъглите ще стане перфектно дори и без акрилен силикон.
gibson58 - специалист
То не е точно силикон ,а някакво (забравих му името) запълващо за фуги и процепи,но в магазина ми казаха ,че става за целта.А относно рязането с какво е най-удачно? Както и се съмнявам вна панелката да са и прави стените и ъглите,в такъв случай как се процедира?Някакъв бюджетен инструмент за мерене на градусите на ъглите и ръбовете има ли?
gibson58 - специалист
Не за съжаление.Тогава едвам намерх обикновен ,само за парво и 45* ъгъл и е по малък.Тоя ще свърши по добра работа. Къде се продава такъв? Мерси за видеото.
miliad - майстор
Не се "втелясвай" толкова. Първият път когато правих такива первази ги рязах с кухненски нож и два равнобедрени триъгълника. Последният път с пендула Makita ls1216l.
И все се получава.
EDI - майстор
Ако са ти криви стените, само герунг-кутията и пасвателя няма да ти свършат работа или ще имаш голям зор, трябва ти и подвижен ъгъл да сваляш и копираш ъгъла.Напасва се лесно с макетното ножче на място.Поне аз така правя, де, много по-лесно ми е.Ако някъде сгафиш и отвори ъгъл, после с акрилен силикон маскираш и си готов.
chapara - майстор
https://www.home-max.bg/trion-pasvatel-300mm-tolsen/
Първом правиш ъглите с по около метър перваз, напасваш ги и послем правиш затварянето което е с право рязане :wink:

Тема "Как се поставят первази за таван ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: