Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Junos - напреднал
Цяло лято стои отворено. Като затворя, в стаята пак мирише.
Изрових в мазето тубата от грунда - мирише по същия начин. Явно е бил много стар. Де*а :vom:
нед сеп 29, 2019 9:34 amJunos написа:
Цяло лято стои отворено. Като затворя, в стаята пак мирише.
Изрових в мазето тубата от грунда - мирише по същия начин. Явно е бил много стар. Де*а :vom:
Здравейте,
При мен се получи такъв ефект след боядисване с латекс, но не съм грундирала и е ясно,че е от самата боя.
Няма оправия вече месец и не мога да разбера на какво се дължи.
При вас, след като установхте източника на "уханието", успяхте ли да решите проблема и как?
И ако мога да добавя- в голяма тревога съм как да залича проблема с появата на тежка, остра, натрапчива миризма на гнилоч и химия след боядисване с латекс. Появи се седмица след боядисването и няма отмирисване- стените са като пропити само като се доближа. Иначе боята си е нова, новоотворена, миришеше първоначално и сега кофата мирише на свеж латекс.
от магазина твърдят, че проблемът е в моята стена, която пребоядисвам, но не мога да узная с какво е била боядисвана преди мен, а и това е било преди години. Казаха, че щом за две-три седмици не се е отмирисало, няма надежда :(
Абсолютно не ми е вариант да свалям бои. Имате ли насоки? Ще пиша и на производителя...
Абе някога бях боядисала едно помещение с блажна боя, защото толкова му разбирах ... :rolleyes: е пак се получи. А сега само мацнах една ръка колкото да измие и обезпраши стените и каква беля си докарах, въздух не мога да си поема....
Почвам да си мисля да не дишам някакви отрови...?
ще съм благодарна за мненията ви
Junos - напреднал
Това, което ми препоръчаха е да грундиран, и да мина още 1-2 ръце латекс да се запечата. Препоръча ми го производител на летекс и приятел майстор - независими един от друг.
Взел съм си боя и грунд от един производител и този път в срок. Още не съм опитал, но до няколко седмици ще го направя и ще пиша.
Засега стои отворено, но още не се живее там и ми е все едно.
Junos - напреднал
Само да спомена, че миризмата при мен се оправи с още една ръка латекс.

Успех на всички.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон яну 27, 2020 7:58 pmJunos написа:
Само да спомена, че миризмата при мен се оправи с още една ръка латекс.

Успех на всички.
Благодаря! Добре е да има обратна връзка. Успехи!
Значи, цял апартамент, майстора шпаклова, вместо грунд боядиса с бяла разредена боя ЛЕКО. След това боядиса с латекс VITEX ECO. Уж по-хубав не миришел. След боядисване вече година мирише на... незнам на какво... нещо между пикня и химикал.... Отварях останалите кутии каточели така мирише. Боядисах един картон и той няколко дни мириса... после отмина. ГОворих с вносителя, каза че ще пробва да боядиса нещо с боя от същата партида. Каза че се омирисало. През тази година стои отворено. Какво да правя? Как да го стържа тристаен апартамент!!! Изолирах стаите и си мирише във всички.
kozl - майстор
Проветрение по-често. И аз боядисках с Витекс.
А от шпкакловките пък ми мирише повече от латекса.
Баш Майсторо - специалист
Здравейте, аз последно използвах за таваните на леко със сребърни йони бяла, аз за стените взех готова оцветена на декоратор. И двете покриват добре, тази на декоратор в началото мирише приятно като на праскова и много ми хареса как покрива, след време отминава но и лошо не мирише, не че ги хваля а споделям от опит, сигурно има много по-добри. Не мога да не ви разкажа един случай от преди повече от 15г., с двама приятели боядисвахме на един копанар и боята си я беше взел човека не помня ква беше, а ние тогава основно ползвахме мефисто по спомен, добре покриваше. По онова време нямаше такива машини в магазините да правят цветове и готови оцветени бяха рядко и скъпи за повечето хора, продаваха в бурканчета оцветители и след като минехме таваните бяло ние правехме желания цвят с бялата боя и помоща на оцветителите. Та боята дето човека беше зел на мен докато работех ми меришеше, като на чесън едно такова, но после си изветря. Да ама докато боядисвахме и единия приятел се изпърдя ама човешко е и бая се размириса пък и боята меришеше и в този момент дойде копанара и зе да души като хрътка и вика "Бе момчета тва ко мириши така" , пък ние едвам се сдържаме и му викам боята мерише малко и вика " Иииии бах тая боя много лошо мириши ба", после така се смяхме че като се сетя корема ме заболява. След като изсъхна проблеми с меризма нямаше човека. :lol:
пет мар 20, 2020 1:48 pmCALLm151 написа:
Значи, цял апартамент, майстора шпаклова, вместо грунд боядиса с бяла разредена боя ЛЕКО...
Същата миризма, след боядисване с цветен латекс на тази марка. Появи се две- три седмици след боядисването и няма оправия вече повече от половин година. Засилва се при топло време и слънце. Не ангажирам никого с мнението си, но...вижте и при вас да не се окаже тежкото от "лекото". Миризмата, ама точно както я описвате даже се беше пропила във валяка и четката. Още се чудя на тая каръщина.... :cry:

Тема "Лоша миризма след боядисване с латекс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: