• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
miliad - майстор
Препарат за сваляне на лакови покрития, после миене с коресилин или някакъв тип разредител, после шкурка или цикла. Общо взето не е за хола работа.
Не е същото ,но за обща представа.
brick - специалист
Ако покритието наистина е лак, сигурно е бил с отдавна изтекъл срок. А може да е просто безиросана - масовите безири отдавна са абсолютно менте. Истинският безир си личи по това, че капнат върху стъкло се втвърдява за ден-два.

Оптималният вариант е сваляне на покритието със смивка от типа на "Дунав" (с разтворител едва ли си струва да опитвате), после шлайфане и наново лакиране. Но ще е доста играчка.

Малко по-лесен и чист вариант, който не е сигурно, че ще проработи - да се лакира повторно на няколко тънки слоя върху старото покритие с надеждата сикативите от състава новия лак да помогнат да се втвърди и покритието отдолу. Новият лак трябва да е на алкидна основа, леко разреден, и задължително първо да се направи проба на някое по-незабележимо място от масичката.

miliad написа:
Препарат за сваляне на лакови покрития, после миене с коресилин или някакъв тип разредител
Според мен миенето с разредител ще е напълно излишно. Колкото пъти съм свалял стара боя, никога не се е налагало. Обилно изплакване с вода и търкане с четка/гъба за отмиване на остатъците от препарата - да, задължително. После изсушаване и шкурене.
  • 1
  • 2

Тема "Лепнещ лак" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: