• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Привет пичове и дами, решил съм да си купя компресор с който да си боядисвам различни детайли.
Искам да го ползвам както за боядисване, така и за пясъкоструене. Работата е там че бюджета е ограничен
и не знам кой точно ще ми свърши работа.
За целта съм се спрял на няколко модела, а те са:
https://praktiker.bg/bg/Kompresori/KOMP ... 8/p/468493

https://praktiker.bg/bg/Kompresori/KOMP ... 2/p/471673

https://praktiker.bg/bg/Kompresori/KOMP ... D/p/496909
А това е пистолета за пясъко струенето
https://praktiker.bg/bg/bg/Instrumenti- ... 1/p/470223
това е пистолета за боядисванео.
https://praktiker.bg/bg/Instrumenti-za- ... L/p/429201
Та дайте акъл, кой компресор ще ми свърши работа от горе изброените и дали пистолетите са подходящи за тях ?
Andri01 - майстор
Хайде казвай "пич" на аверчетата си по смъркане!! С това обръщение,най-много да си правят майтап с тебе! Научи се на култура в обръщенията си към непознати!!!!
shotik - майстор
Дори и 50 литровите резервоари няма да са достатъчни, ориентирай се към поне двойно по- големи резервоари и ако ще е за постоянно ползване, търси и двуцилиндрови.
С 50 литров, едноцилиндров работех, но е слаб, а след това дори се отказах от пясъкоструене.
За боядисване на малки и малко бройки предмети, стават, търси с голям дебит на самия компресор.
чет май 20, 2021 8:09 pmshotik написа:
Дори и 50 литровите резервоари няма да са достатъчни, ориентирай се към поне двойно по- големи резервоари и ако ще е за постоянно ползване, търси и двуцилиндрови.
С 50 литров, едноцилиндров работех, но е слаб, а след това дори се отказах от пясъкоструене.
За боядисване на малки и малко бройки предмети, стават, търси с голям дебит на самия компресор.
Благодаря за изчерпателния отговор. По - скъпите няма да оправдават по - рядката употреба. Отново благодаря
preslav - майстор
Очаквам Драгозов да се включи с мнение и предложение защото отдавна не се занимавам с компресори. Като правило бутилката (ресивера) е без особено значение, важен е изходящият дебит на самата "глава" на компресора. Ако погледнеш по-внимателно данните на трите компресора ще видиш, че има разминаване във входящ и изходящ дебит, а от там би трябвало да се усъмниш кое в крайна сметка е истина. Отчитайки това, че буталните компресори не се чувстват добре ако работят непрекъснато, може да се направи извода, че нито един от посочените модели няма да издържи на песъкоструя или ще трябва да работиш с големи прекъсвания, съответно ниска производителност. Според мен машината трябва да ти служи на теб, а не ти да се съобразяваш с нея. Съжалявам, че така рязко ти охлаждам ентусиазма, но рискуваш да дадеш и малкото налични пари за нещо безсмислено.
пет май 21, 2021 6:45 ampreslav написа:
Съжалявам, че така рязко ти охлаждам ентусиазма, но рискуваш да дадеш и малкото налични пари за нещо безсмислено.
Благодаря за отговора. Добре правиш пък и всяко мнение е важно за мен и за това питам. Това което може би съм забравил да кажа е, че компресора няма да ползва редовно и всеки ден с голямо натоварване.Работата е това, че когато имам нещо за боядисване да си го направя аз и да си задоволя мерака :) Като за пример да речеме имам калник или спойлер, който искам да си боядисам. Та изхождам от тая гледна точка :)
пишман_майстор - майстор
Търсиш нискооборотен компресор с добро охлаждане. Щом ще се ползва и за песъкоструене - и с голям дебит.
Тия посочените от практикер ( също и пистолета за песъкоструенето ) стават за дреболии, за помпане на гуми, нешо за обдухване , леки бояджийски операции , но за боядисване на автомобилен калник са с големи компромиси , отделно е проблем конденза.
silent - специалист
С извинение но това не е съвсем така ....при желание и кола може да боядиса с всеки един от тези компресори друг е въпроса дали може,колко време ще я боядисва, и какъв ще е крайния резултат ....за калник няма да има никакви проблеми стига да не е на совалка.... Пясъкоструй за 30лв....с това смешно пистолетче ....е това е абсолютна чикия....въобще за пясъкоструй без камера и много сериозен компресор не си и помисляй да се хабиш....грешно похарчени пари....колко е голям ресивера има значение разбира се...50л е по-дбре от 24....
За хоби нужди...според мен и трите компресора са ок...
пишман_майстор - майстор
silent написа:
С извинение но това не е съвсем така ....при желание и кола може да боядиса с всеки един от тези компресори
Извинен си . Боядисване на мотоциклети, коли, беше един от периодите в моят живот .
silent - специалист
Ако твърдиш обратното на написаното от мен значи че така и не си се научил да боядисваш и вероятно затова и вече не боядисваш....сайта е направи си сам...а не дайте да си премерим пишките пардон компресорите ...и е хубаво да се дават обективни и реални мнения за реалните нужди на хоби потребителите....то е ясно че компресор за хиляда лв е по-добър от гореизброените и без да се пита...
Искрено се радвам е когато си купувах компресор не послушах форумните капацитети по темата...така и нямаше да имам домашен компресор....
Към Автора.... аз имам от известно време друга марка компресор със идентични показатели като твоят...боядисвал съм с него доста неща и не съм имал проблем с дебита...ако на хартия всичко е вярно.... всеки един ще ти свърши работа за хоби/домашна бояджийска работа....
  • 1
  • 2

Тема "Избор на компресор за боядисване и пясъкоструене" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: