Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
dimovdid - специалист
Здравейте, Колеги!
От известно време ми се върти една идея. Да направя едната стена в хола с посоченото покритие. https://silkplaster.bg/
Като технически изпълнение ще се справя. Повече ме притеснява следващата част от занятието:
-Практично ли е?
-Не изсветлява ли от слънчевата светлина, която ще попада на определени участъци близки до прозорците?
-Наистина ли ако се наложи ремонт по покритието не си личи "кръпката"? Все пак старата част може леко да си е променила оттенъка.
-Как е като трайност?
-И не на последно място (може-би и на първо) има ли някакви звукоизолационни и звукопоглъщащи свойства? Стаята където смятам да го полагам е около 30 кв м и едната стена е почти цялата гола. Срещуположната е същата работа. При работа на по-мощен климатик от съседите или при бучащ автомобил от улицата се получва ефект на стоящи вълни и едно неприятно бучене с минимуми и максимуми в пространството. Дали този ефект няма да се намали ако едната стена е звукопоглъщаща? Дано съм го описал разбираемо.
Ако някой има такова покритие в дома си или има мнение по въпроса, моля да отговори.
Благодаря Ви!
mkocev - специалист
Звукопоглъщането би трябвало да работи за по-високите честоти. Най-малко ще стане по-приятно за говорене в стаята. Борбата със стоящите вълни в нискочестотния спектър обикновено изисква по-сериозни подходи.
Лични наблюдения върху матряла нямам, но ми е интересен и ако някой сподели нещо от опит ще е полезно и за мен :)
dimovdid - специалист
ср сеп 22, 2021 8:08 pmmkocev написа:
Звукопоглъщането би трябвало да работи за по-високите честоти. ...
Съгласен съм с Вас. Ниските честоти се предават много добре по конструкцията. Но предпоставка за възникване на стоящи вълни са именно две срещуположни отразяващи повърхности. Въпроса е доколко ще се намали отразяващата способност или ще е само химера. Покритието е с дебелина само 1-1.5 мм
nork - специалист
:toimonster:
ср сеп 22, 2021 7:11 pmdimovdid написа:
-Практично ли е? - Не, събира ужасно много прах!
-Не изсветлява ли от слънчевата светлина, която ще попада на определени участъци близки до прозорците? - Тук нямам наблюдения, че беше в коридора.
-Наистина ли ако се наложи ремонт по покритието не си личи "кръпката"? Все пак старата част може леко да си е променила оттенъка. - Ако не е силно замърсена е почти невъзможно да познаеш къде е новото.
-Как е като трайност? - Държи си на бой :-D
-И не на последно място (може-би и на първо) има ли някакви звукоизолационни и звукопоглъщащи свойства? - Да, има. Как ще се случат нещата при теб е друг въпрос!
Стаята където смятам да го полагам е около 30 кв м и едната стена е почти цялата гола. Срещуположната е същата работа. При работа на по-мощен климатик от съседите или при бучащ автомобил от улицата се получва ефект на стоящи вълни и едно неприятно бучене с минимуми и максимуми в пространството. Дали този ефект няма да се намали ако едната стена е звукопоглъщаща? Дано съм го описал разбираемо.
Ако някой има такова покритие в дома си или има мнение по въпроса, моля да отговори.
Благодаря Ви!
Едно време го наричахме "японска мазилка", нямам идея защо :lol:
dimovdid - специалист
ср сеп 22, 2021 11:35 pmnork написа:
:toimonster:
ср сеп 22, 2021 7:11 pmdimovdid написа:
-Практично ли е? - Не, събира ужасно много прах!
Мострите, които гледах не са "рошави", а изглеждат като сбит пресован плат. Няма стърчащи власинки. Производителят пише, че били антистатични.
Доколкото си спомням японските мазилки изглеждаха по друг начин. Но може и да греша.

Тема "Някой използвал ли е Silk Plaster? Отзиви?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: