Има различни видове неръждаеми стомани с различни характеристики. Едно е за съдове за готвене, друго за хранително производство. Във втората има добавен молибден.
Добро утро.
Мисля, че се спрях на този метод на оксидация или този , но за второто ще ми трябва доста голям лиген с олио и не знам ако направо залея с олио нагорещената част дали ще стане.
Вариант да го пращам някъде е изключен, по-скоро ще си взема нов.
Относно повторен ремонт, сигурно има майстори, които ще успеят да го оправят, но вече ми писа, а и сигурно ще ми вземат 1/2 от цената на нов, не си заслужава.
@nikolson - Относно стоманите - да знам че са различни и за това избрах въпросния майстор, който каза че ще тества стоманата от която е направен казан и след това ще поръча от същия материал. Уж чакаше въпросния материал около месец, а накрая като видях какво е направил направо ми идваше да му захлупя казана и да блъскам яко по него, но бях вече пред свършен факт.
В края на крайщата, като се замисля от какви тръби пием вода - инсталирани 1960г, може би издебнявам прекалено с тази ръжда.
Прикачам снимка на филтрите на къщата за да онагледя какво пием.