Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Ще правя подобен на този диван.
Прикачен файл:
1645694392_4-idei-club-p-derevyannii-divan-s-podushkami-interer-kra-7.jpg
Имам материал, който е сух(над 10 години стоял на сухо, а може и да е импрегниран), на греди с подобно сечение и е иглолистен(не зная какъв точно). Въпроса е, с какво да лакирам дървесината, за да изглежда състарена, лака да е устойчив и да постигна цвят близък до дъб. Цената не е от голямо значение....
preslav - майстор
По-скоро ще е байцване и последващо лакиране - доколкото ми е известно байцовете не са финишно покритие, трябва и лакиране. https://www.google.com/search?sca_esv=5 ... 00b_s,st:0
За вътрешна употреба си избери лак на водна основа, пробвай с такъв без гланц, а ако не ти хареса опитай с гланц.
То по-скоро питането е, не как, а с какво да го третирам. Например: водоразтворим лак за дърво SIKKENS CETOL WF 9810/761 ще върши ли работа, ако не то какво да бъде?
Делян - специалист
За асмалъка навън ползвах продуктите на timmer байц дъб две ръце и водоразредим лак две ръце. Засега две години по-късно няма проблеми.
vencil - специалист
Преди две години правих нещо подобно и експериментирах с Belinka Oil и от тогава това ми е любимият завършек за дърво, страхотно става Belinka Oil https://www.belinka.com/sl/#olja-za-les . Използвах два вида първо цветно и след като изсъхна безцветно, в последствие за друго проектче направо смесих цветното с безцветното и пак стана. Фактически от тогава забравих за лакове и тем подобни, това е което ползвам и което ще ползвам за в бъдеще :) .

Ако ти изглежда скъп вариант (първият път така си мислех че ще е) изобщо не е, реално излиза в пъти по-евтино от лака. Толкова е икономично и толкова готино става че....

М/и уловката е че зависи до каква степен са изшкурени или гладки детайлите, в зависимост от това се получават различни ефекти (м/и и разходът е различен) но пробвай и няма да съжаляваш.

С ленено масло става нещо подобно но това е по-добро за мен лично.

Аз лично си ги купих от Практитер https://praktiker.bg/bg//Boi-i-lakove/L ... %3ABELINKA, предполагам ги има и на други места.

Тема "Лакиране или байцване на диван от иглолистен материал" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: