Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте!
Предстои ми боядисване на етаж, който е измазан с вароциментова мазилка. Въпросът ми е:
Истинска вар или Баумит КлимаКолор или нещо друго.
В гасената вар какво може да се добави за да не цапа при допир.
5kof - специалист
Срещал съм мнение ( може и тук във този форум да е ), че към гасената вар се прибавя стипца, за да не цапа и да е по-трайна. Но не съм работил с с вар и не мога да претендирам за достоверност. Ще бъда благодарен ако споделите опит как се случило Вашето изпълнение.
gogo7777 - майстор
Аз нямам опит, но знам за гасена вар с пясък. Ако е само за "боя" само прецедена вар, водичка и пръскане.

От това по-добро НЯМА
:drinkers:
aleksnp - специалист
Навремето слагах ц200 и не цапаше после.
bigdragon - майстор
вт апр 01, 2025 7:54 pmaleksnp написа:
Навремето слагах ц200 и не цапаше после.
А запази ли се паропропускливостта на варовата боя???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сол. Вар със сол. И вода. Който го интересува, да си ползва търсачката на фоума
hidrazin - майстор
Не се използва сол. Нито боза. Нито тапетно лепило. Нито С200, 300, 400 ...
Използва се СТИПЦА. Най-обикновена стипца като оная за бръснене която вече малко гора помнят.
Но се използва алуминиева стипца а не хромова. Или другото и име е Калиево-алуминиев сулфат.
Има я по аптеките - скъпо. Има я по магазините за химикали - 1 кг е около 24 лева.
На кофа 12-литрова с готов варов разтвор се слагат ДВЕ супени лъжици стипца предварително разтворена в чаена шаха гореща вода.
:partyman:
P.S. Кака, ако беше използвала и търсачката.....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На кака га и трябваше, нямаше търсачка, но има писано тук, чела съм, та знам де да търся... И този ни разговор го има същия, пак там ;-) хората не се променаме, само позабравяме :drinkers: :drinkers:

Тема "Гасена вар или друго?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: