нед юли 13, 2025 2:56 pmMamaMy написа: Трябваше преди да си купите слънчева централа от плот* и зеленчука да попитате в аптеката. Там са подходящите консултанти.Напълно съм съгласен- бегом-марш!![]()
*д
нед юли 13, 2025 2:56 pmMamaMy написа: Трябваше преди да си купите слънчева централа от плот* и зеленчука да попитате в аптеката. Там са подходящите консултанти.Напълно съм съгласен- бегом-марш!![]()
Slunce написа: ...а той да се включи към контакт на съществуващата електрическа мрежа.
нед юли 13, 2025 4:21 pmLutchezar написа: Не че съм чел документацията, но ми се мотае из главата отнякъде че точно тази балконска централа не връщаше към мрежата.Тези две изречения си противоречат напълно. Между инвертора и електромера няма елемент, който да предотвратява връщането.
пон юли 14, 2025 9:54 pmLutchezar написа: Включваше се в мрежата, но консуматорите се включваха в инвертора. Той определя колко от консумацията на включените устройства да е от мрежата при положение че неговата мощност не стига. Нали затова е балконска централа, за да няма извращения. Просто няма връщане а само допълване от мрежата. При липса на консумация просто не работи.Ще ме извиняваш ама нищо общо с истината. И то целия пост.
Не че съм чел документацията...Заповядай - документацията на инверора
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: