• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравеите.Решил съм да направя коледна украса видима само на ултравиолетова светлина.(Представяте ли си го?Влизаш в стаята няма нищо необичайно,Включваш UV лампите и става приказно)
Обръщам се към вас за помощ.Можете ли да ми кажете някакво такова мастило.Нямам представа къде да търся подобно нещо.

Благодаря предварително.
Profi Stroi - специалист
Не знам къда да търсиш
Но при изработката и като краен резултата снимай
Поне аз не съм чувл за такава и ще е доста интересно точно тук да се появи за пръв път
ironlady - модератор
Страхотна идея,но трудно реализируема...На първо време се сещам,че едно време имаше едни "куку" магазини и там евентуално можеше да се намери такава боя или мастило.
Успех с начинанието и да го снимаш макар че незнам дали ще се види нещо :) от светкавицата :?
Аматьор - напреднал
http://www.clearneon.com/photos.php
Това е фирма произвеждаща такив бои, но не знам дали се продават в България
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ek3ekytop написа:
Здравеите.Решил съм да направя коледна украса видима само на ултравиолетова светлина.(Представяте ли си го?Влизаш в стаята няма нищо необичайно,Включваш UV лампите и става приказно)
Обръщам се към вас за помощ.Можете ли да ми кажете някакво такова мастило.Нямам представа къде да търся подобно нещо.

Благодаря предварително.
Невидима украса ... безвкусни сладкиши ...
n_a написа:
Невидима украса ... безвкусни сладкиши ...
Безалкохолно вино и празни подаръци :lol:
8180 - майстор
ek3ekytop написа:
(Представяте ли си го?Влизаш в стаята няма нищо необичайно,Включваш UV лампите и става приказно)
Чак така не си го представям - тези ефекти са по-изразителни в тъмното или силно приглушено осветление - напр. дискотека, за да не се вижда украсата от нормалната светлина, а да са изразителни под UV.
Иначе UV източниците трябва да са много/или силни, при което пък ще трябва да се скрият самите те.

В идeалния случай трябва да се изпълни с безцветни UV лакове, както по банкнотите, бандеролите и др. Има такива за печат и ситопечат, но откъде се взимат знаят производителите на легални и фалшиви подобни изделия. Да не се бъркат със защитните UV лакове, които защитават изделията от такива лъчи, въпреки че при споменатите изделия се водят "UV защита".

Ако се направи компромис с изненадата - под UV светят много добре оцветени с РАДИАНТНИ ЦВЕТОВЕ изделия, хартии, фолия, бели памук и лен, но същите са доста видими и на обикновена светлина.
Имаше подобна тема:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... %E8%FF[url][/url]
8180 написа:
ek3ekytop написа:
(Представяте ли си го?Влизаш в стаята няма нищо необичайно,Включваш UV лампите и става приказно)
Аз съм си го представил и съм го измислил.Светлината разбира се ще е приглушена.Само проблема ми вече е от къде да го намеря това мастило.Разбрах че има такова за принтери и обиколих няколко магазина но нямаха.Ако не успея да намеря за съжаление проектът ми пропада.И ще си остана само със светещите шушулки от целуфан.
CASA - специалист
Най-бързо и достъпно е с маркери.Има такива в повечето книжарници.
  • 1
  • 2

Тема "Невидима коледна украса." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: